Au început testele dinamice pe cel mai mare pod suspendat din România. Două camioane încărcate au circulat cu o viteza de peste 80 km/h

Au început testele dinamice pe cel mai mare pod suspendat din România. Două camioane încărcate au circulat cu o viteza de peste 80 km/h
Captură video B1 TV

Se fac ultimele teste pentru inaugurarea celui mai mare pod suspendat din țară, cel de peste Dunăre de la Brăila. Ieri, specialiștii au început testele dinamice. Rezistența construcției a fost verificată de două camioane încărcate care au circulat pe toată lungimea podului, cu o viteză de peste 80km/h.

Teste dinamice pe podul suspendat din țară

Ieri, inginerii făceau ultimele pregătiri pentru teste. S-au montat șapte senzori pe calea de rulare, iar alți șase senzori sunt pe cablurile de susținere ale podului. Au fost montate și obstacole pe asfalt, peste care să treacă mașinile încărcate, conform Observator news.
Testele se fac începând de la viteza de 10 km/h până la 90 km/h. Activitatea este urmărită pe monitoare. La fiecare trecere se simt vibrații puternice, dar care sunt normale. La fel se simțea și din camion.

97% din lucrările podului sunt gata

97% din lucrările podului sunt finalizate. Doar câteva detalii au mai rămas, montarea parapetului pe mediană, marcaje și testele pentru iluminat. Cu toate acestea, cei 20 km din drumurile de legătură nu sunt gata în totalitate.
„Atât podul cât şi drumurile de acces fiind parte componentă a acestei prime etape de deschidere aş estima undeva peste 97% suntem finalizaţi”, a spus Viorel Eşanu, inginer.
La finalul lunii iunie podoul ar trebui să fie dat în folosință. La început vor circula doar mașini de până la 3,5 tone.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`