Au început audierile în dosarul care îl vizează pe Alfred Bulai. Săptămâna aceasta sunt așteptați martorii și victimele

Au început audierile în dosarul care îl vizează pe Alfred Bulai. Săptămâna aceasta sunt așteptați martorii și victimele
Sursa foto: Alfred Bulai / Facebook

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vor începe în această săptămână audierile în dosarul în care mai multe studente îl acuză pe profesorul Alfred Bulai de hărțuire sexuală.

Parchetul a primit până în acest moment în jur de 20 de reclamații

Conform unor surse judiciare, vor fi chemați la audieri martori, dintre care profesori din conducerea SNSPA, dar și victimele, respectiv studentele care l-au reclamat pe Alfred Bulai. Prima dată, procurorii vor audia martorii și victimele, pentru a identifica dimensiunea fenomenului. Ulterior, în funcție de probele adunate, anchetatorii vor formula acuzații, potrivit AGERPRES.

Parchetul a primit până în prezent în jur de 20 de mailuri cu reclamații și sesizări, după ce procurorii le-au îndemnat pe studentele care au fost victimele profesorului să ia legătură cu anchetatorii la adresa de mail [email protected].

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor şi analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA – Şcoala de Studii Politice şi Administrative -, Ministerul Public încurajează orice persoană care deţine date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail [email protected]”, anunţa Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un comunicat de presă.

Parchetul le asigură protecția studentelor

Parchetul a asigurat studentele care au luat legătura cu anchetatorii că le va proteja datele de identitate şi viaţa privată. Poliţia şi Parchetul au deschis un dosar penal in rem, ce vizează folosirea funcţiei în scop sexual în cazul profesorului Alfred Bulai.

Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi hărţuit sexual mai multe studente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`