Au fost publicate subiectele de la limba română de la Evaluarea Națională. Cerințele au fost formulate după o nouă programă (FOTO)

Au fost publicate subiectele de la limba română de la Evaluarea Națională. Cerințele au fost formulate după o nouă programă (FOTO)

Au fost publicate subiectele de la limba română de la Evaluarea Națională. Absolvenții claselor a VIII-a au avut de rezolvat cerințe după o nouă programă.

La Subiectul I, candidații au primit două texte la prima vedere (un fragment aparținând autorului Sorin Titel și al doilea, un fragment preluat din Dilema Veche), pe baza cărora candidații au avut de rezolvat mai multe cerințe.

La Subiectul II, elevii au primit cerința de a scrie un text narativ în care să povestească o situație neprevăzută din timpul unui joc cu prietenii în curtea școlii.

Evaluarea Națională 2021 începe marți cu proba de Limba și literatura română.Peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-asunt înscrişiîn sesiunea care se va desfăşura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021, informează Ministerul Educaţiei.

131.177 de absolvențiai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în municipiul București, sunt înscriși pentru susținerea examenului, conform situației centralizate de către Ministerul Educației.

Examenul începemarți,22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.Joi, 24 iunie, se va desfășura proba la Matematică. Proba la Limba și literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie,până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Redăm mai jos subiectele care au picat la Limba și literatura română:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`