Atmosferă de sărbătoare în Capitală. STB scoate pe traseu un „Tramvai de Poveste”

Atmosferă de sărbătoare în Capitală. STB scoate pe traseu un „Tramvai de Poveste”
Sursa Foto: Facebook

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Societatea de Transport București scoate pe traseu „Tramvaiul de Poveste”, un model de epocă. Spre bucuria celor mici, în perioda Crăciunului, acesta îl va avea drept vatman chiar pe Moș Crăciun.

”Într-un an dificil, cu multe schimbări și situații neprevăzute, ne dorim, mai mult ca oricând, să colindăm Bucureștiul în haine de sărbătoare pentru a menține viu spiritul Crăciunului în vremuri greu încercate. Astfel, dorim să le reamintim călătorilor noștri cât de important este să fim mai buni, mai generoși și mai empatici cu cei din jurul nostru atât în această perioadă, cât și pe tot parcursul unui an.

În același timp, vrem să transmitem un mesaj de solidaritate, speranță și să asigurăm un mediu vesel și luminos tuturor celor care aleg să participe la povestea noastră și să călătorească cu tramvaiul în aceste zile de sărbătoare. Copiii sunt cei care întregesc acest tablou idilic, astfel încât ne dorim să le aducem multe zâmbete și multă bucurie în suflete prin această inițiativă, demersul nostru fiind în primul rând dedicat lor. Vă așteptăm alături de noi pentru a ne bucura împreună de aceste sărbători!”, susține directorul general al STB, Mihai Petcu.

Programul și traseul „Tramvaiului de Poveste”

”Tramvaiul de Poveste” va pleca în dinPiața Preseimergând pe Bulevardul Expoziției, Bulevardul Ion Mihalache, ajungând apoi în Piața Victoriei, cu întoarcere la GaraBasarab.

În perioada 22 – 26 decembrie, între orele 16:00 – 21:00, ”Tramvaiul de Poveste” va circula pe un traseu dedicat din centrul Capitalei. Nu oricum, ci avându-l la bord peMoș Crăciun, cu tot cu ajutoarele sale, spiridușii, care ”îi vor întâmpina pe toți călătorii cu voie bună, pe acordurile celor mai frumoase și vesele colinde românești și internaționale”,a anunțat STB.

Începând din 27 decembrie și până pe 2 ianuarie 2021, tramvaiul va avea câteva trasee speciale, ”pentru a putea duce bucurie și lumină în toate colțurile Capitalei”, după cum urmează:

  • 27 decembrie 2020 – va circula pe traseul linie 10
  • 28 decembrie 2020 – va circula pe traseul Piața Victoriei – Obor – Sfântul Gheorghe
  • 29 decembrie 2020 – va circula pe traseul Dudești – Mărășești – Piața Unirii
  • 30 decembrie 2020 – va circula pe traseul Șura Mare – Parcul Carol – Piața Unirii
  • 31 decembrie 2020 – va circula pe traseul Piața Unirii – Trafic Greu – Ghencea
  • 1 ianuarie 2021 – va circula pe traseul liniei 10
  • 2 ianuarie 2021 – va circula pe traseul Piața Victoriei – Obor – Sfântul Gheorghe

Până la 2 ianuarie 2021, călătorii Liniei 1 de tramvai vor putea asculta colinde româneşti, precum şi cântece de iarnă.

Accesul în „Tramvaiul Colindelor” este permis tuturor călătorilor, vehiculul având un program normal de funcţionare, cu oprire în toate staţiile Liniei 1.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`