Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit. Sportiva în vârstă de 33 de ani fusese stropită cu benzină și incendiată de fostul iubit

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit. Sportiva în vârstă de 33 de ani fusese stropită cu benzină și incendiată de fostul iubit
Sursa foto: Freepik

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la câteva zile după ce a fost stropită cu benzină și incendiată de un fost iubit, spun oficialii ugandezi. Maratonista din Uganda, în vârstă de 33 de ani, care a concurat la Paris, a suferit arsuri mari după atacul de duminică, a spus medicul care o trata, citat de BBC.

Sportivei i-au cedat toate organele, în urma arsurilor suferite

Autoritățile din nord-vestul Keniei, unde Cheptegei a trăit și s-a antrenat, au spus că a fost atacată după ce s-a întors acasă de la biserică.
Un raport depus de un administrator local susținea că sportiva și fostul ei partener se certau pe o bucată de pământ. Polițiștii spun că o anchetă este în curs.

Există îngrijorări cu privire la creșterea cazurilor de violență împotriva sportivelor de sex feminin în Kenya, dintre care câteva au dus la deces.

„Suntem profund întristați să anunțăm moartea sportivei noastre, Rebecca Cheptegei în această dimineață, care a căzut în mod tragic victimă a violenței domestice. Ca federație, condamnăm astfel de acte și facem apel la dreptate. Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace”, a declarat federația de atletism din Uganda într-o postare pe X.

Familia nu a confirmat încă moartea ei, dar doctorul Owen Menach, șeful Spitalului de Predare și Referire Moi din Eldoret, unde fusese internată, a declarat presei locale că sportiva a murit după ce i-au cedat toate organele.

Tatăl sportivei se roagă pentru justiție pentru fiica sa

La spital a fost internat și fostul iubit al lui Cheptegei – dar cu arsuri mai puțin grave. El este încă la terapie intensivă, dar starea lui se „îmbunătăţeşte şi era stabilă”, a spus dr. Menach.

„Cuplul a fost auzit certându-se în afara casei lor. În timpul altercației, iubitul a fost văzut turnând un lichid asupra femeii înainte de a-i da foc”, a declarat șeful poliției locale Jeremiah ole Kosiom, citat de presa locală.

Se spune că Cheptegei, dintr-o regiune de peste graniță din Uganda, ar fi cumpărat o bucată de teren în zonaTrans Nzoia și și-a construit o casă, care să fie în apropierea numeroaselor centre de antrenament sportiv din Kenya.

„Acesta a fost un act laș și lipsit de sens care a dus la pierderea unui mare atlet. Moștenirea ei va continua să reziste”, a declarat șeful comitetului olimpic din Uganda, Donald Rukare, la X.

Vorbind cu reporterii, la începutul săptămânii, tatăl ei, Joseph Cheptegei, a spus că s-a rugat „pentru dreptate pentru fiica mea”, adăugând că nu a văzut niciodată un act atât de inuman în viața lui.

Cheptegei a terminat pe locul 44 la maratonul de la recenta Olimpiada de la Paris.
Ea a câștigat, de asemenea, aurul la Campionatele Mondiale de alergare montană și trail din Chiang Mai, Thailanda, în 2022.
Moartea ei survine la doi ani după uciderea colegelor atlete din Africa de Est Agnes Tirop și Damaris Mutua, partenerii lor identificați ca fiind principalii suspecți în ambele cazuri de către autorități.

Soțul lui Tirop se confruntă în prezent cu acuzații de crimă, pe care el neagă, în timp ce vânătoarea pentru iubitul lui Mutua continuă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”