Atenție români! Cei care au aer condiționat în apartamente riscă amenzi de sute de lei. Poți ajunge chiar în sala de judecată
Se pare că cei care folosesc aerul condiționat în apartamente riscă amenzi semnificative, asta dacă provoacă disconfort vecinilor sau trecătorilor.
Este și cazul unei femei care a ajuns chiar în sala de judecată, notează cancan.ro.
Românii cu aer condiționat în apartament riscă amenzi uriașe
Românii care nu respectă o serie de reguli stricte pot fi sancționați în instanță în cazul în care instalația de climatizare nu respectă anumite standarde.
O constănțeancă a fost dată în judecată în anul 2019 din cauza aparatelor de aer condiționat pe care le avea în casă. Vecinii i-au făcut plângere pentru că apa se scurgea fix deasupra intrării sediului unei firme, aflat la parterul blocului.
„În ziua de 08.08.2019, ora 19.30, nu a asigurat în mod corespunzător eliminarea apei rezultate în urma utilizării celor două aparate de aer condiționat instalate la apartamentul nr. (…) din imobil, producând astfel disconfort persoanelor care erau în sediul societății comerciale ce are ușa poziționată sub aparatele de aer condiționat. S-a dispus ca sancțiune complementară în temeiul art. 5 alin. (3) lit. g) din O.G. nr. 2/2001 desființarea lucrărilor și aducerea terenului în starea inițială, mai exact asigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalației de climatizare, astfel încât să nu afecteze imobilul sau dotările acestuia sau să producă disconfort persoanelor aflate în trecere”, se arată în hotărârea judecătorească.
Mai mult decât atât, acesta s-a ales și cu o amendă de 500 de lei din cauza neplăcerilor create de evacuarea apei de la aparatele de aer condiționat.
„Fapta petentei de a ignora măsurile cu caracter normativ instituite de autoritățile locale privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, prin neasigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalațiilor de climatizare, prezintă un grad de pericol social ridicat și trebuie sancționată ca atare, în condițiile în care a produs și consecințe, determinând formularea unei sesizări împotriva sa”, se mai arată în hotărârea judecătorilor.