Atenție români! Ce alimente nu trebuie spălate înainte de a fi consumate

Atenție români! Ce alimente nu trebuie spălate înainte de a fi consumate
Sursa Foto: Flickr.com

Este bine cunoscut faptul că alimentele trebuie spălate înainte de a fi gătite pentru a preveni intoxicațiile alimentare și pentru a îndepărta murdăria. Cu toate acestea, există situații în care acest lucru face mai mult rău decât bine, potrivit gandul.ro.

Alimentele pe care nu trebuie să le speli înainte de a le consuma

Ciupercile

Mulți oameni au tendința de a pune ciupercile în apă, deoarece cred le va curăța, dar acest lucru nu este foarte eficient. De aceea este de preferat să fie curățate cu o cârpă sau lavetă îmbibată în apă pentru a elimina pământul de pe ele și alte elemente aflate la suprafață, iar în momentul gătirii, toate bacteriile vor dispărea.

Ouăle

Coaja oului are pe deasupra o substanță menită să protejeze, motiv pentru care nici ele nu ar trebui băgate sub jetul de apă. Astfel, cei care spală ouăle înainte de folosire, riscă să elimine acest strat protector și să permită accesul bacteriilor.

Pastele

Cei care mănâncă paste știu că nu este nevoie ca acestea să fie puse sub jetul de apă rece nici înainte, nici după gătire, dar există totuși multe persoane care fac asta. În acest caz, amidonul din paste își va face simțită prezența foarte repede.

 Fasolea

Atât fasolea uscată, cât și cea din conservă, pot fi consumate fără a fi spălate. În ceea ce privește fasolea uscată, dacă a fost depozitată într-o pungă deschisă sau închisă parțial, este bine, totuși, să fie clătită înainte de gătire, pentru a elimina reziduurile de praf.

Carnea de pui

Carnea de pui nu trebuie spălată, iar oamenii trebuie să țină cont de faptul că pot împrăștia bacteriile pe suprafețele vecine și, astfel, crește riscul de toxiinfecție.

Bacteriile sunt exterminate prin procesul de gătire, așadar este mult mai sigur ca aceasta să fie pusă direct la gătit, decât să fie spălată în prealabil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`