Atenție la noua tentativă de fraudă online! E-mailuri false au fost transmise în numele ANAF, cu privire la presupuse datorii

Atenție la noua tentativă de fraudă online! E-mailuri false au fost transmise în numele ANAF, cu privire la presupuse datorii
Foto: Captură B1 TV

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) atenționează cu privire la o nouă tentativă de fraudă online. Contribuabilii au primit o „Notă informativă” în care au fost înștiințați cu privire la o presupusă datorie.

Cetățenii au primit mail-uri false în numele ANAF

Reprezentanții instituției au avertizat contribuabilii cu privire la noua campanie de e-mailuri false, transmise în numele instituției. Persoanele fizice au primit o „Notă informativă” în care au fost înștiințate cu privire la o presupusă datorie, pentru care este necesară plata pentru evitarea executării silite și a valorificării bunurilor, conform observatornews.ro.

„Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail [email protected]. Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor!”, a transmis ANAF.

Ce au transmis reprezentanții instituției

Reprezentanții ANAF au precizat că instituția nu informează contribuabilii despre creanțe prin e-mail. Informațiile privind situația fiscală proprie, somațiile sau alte înștiințări sunt comunicate fie prin SPV, fie prin Poșta Română cu confirmare de primire.

„Pentru informaţii fiscale cu caracter general contribuabilii pot apela Call Center ANAF la numărul 0314039160″, se menţionează în comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`