Atenție la modul în care depozităm carnea de porc în frigider lângă alte alimente. Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă

Publicat: 14 12. 2023, 16:54
Sursa Foto: Flickr.com

Carnea de porc este nelipsită de pe mesele românilor în timpul sărbătorilor, dar este important să se respecte regulile de igienă pentru a evita riscurile de îmbolnăvire. Specialiștii oferă sfaturi atât pentru cei care taie porcul acasă, cât și pentru cei care cumpără produsul din magazine.

Cum trebuie să depozităm carnea de porc

Medicul Tudor Ciuhodaru avertizează cu privire la consumul de carne de porc și sfătuiește românii să o cumpere doar din unități autorizate. Cei care taie porcul acasă trebuie să fie prudenți și să verifice carnea în laborator înainte de consum. Pentru a evita riscurile de îmbolnăvire, este esențial să se respecte reguli stricte de igienă și să se depoziteze carnea în frigider cu atenție, evitând contactul cu anumite alimente.

„Din punct de vedere infecțios, riscurile sunt foarte importante. În carnea de porc sunt foarte multe bacterii care pot provoca boli grave. Trebuie respectate cu strictețe normele de igienă, iar carnea trebuie preparată corect.

Nu depozitați carnea crudă alături de alte alimente din frigider. Încercați să consumați doar carne bine preparată termic. Este doar o soluţie, deşi nu întotdeauna rezolvă problema. Sunt bacterii care rezistă la temperaturi foarte mari.”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru pentru Antena 3 CNN.

Ce simptome apar la infecția cu bacterii provenite din carnea de porc

Expertul a detaliat și a indicat simptomele pe care le-am putea avea în situația în care suntem infectați cu bacterii provenite din consumul de carne de porc.

„Printre cele mai întâlnite simptome sunt: diaree, dureri abdominale, dureri musculare sau fenomene neurologice şi chiar decese. Printre cele mai comune simptome sunt starea de rău, scăderea apetitului, scăderea în greutate, iar în cele mai severe cazuri se poate ajunge la convulsii, atunci când parazitul migrează spre creier.”, a adăugat medicul.