Astăzi încep lucrările la Podul Giurgiu-Ruse. Recomandările MAE

Astăzi încep lucrările la Podul Giurgiu-Ruse. Recomandările MAE
Foto: politiadefrontiera.ro

Lucările de reparația la Podul Prieteniei, Giurgiu-Ruse, vor începe, astăzi, 10 iulie, și vor dura 730 de zile, iar muncitorii vor lucra zilnic, câte 10-12 ore, a anunțat Centrul Infotrafic din IGPR.

Încep lucrările de reparație la Podul Giurgiu-Ruse

Lucările de reparație se vor desfășura în fiecare zi, pe segmente rutiere de 400 de metri și vor dura doi ani, conform G4media.

„Începând de mâine, 10 iulie, timp de 730 de zile, vor începe lucrări de reparaţie a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar, lucrări care se vor desfăşura zilnic, timp de 10-12 ore, pe durata zilei, pe segmente rutiere de 400 de metri”, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Traficul rutier nu va fi oprit total, se va circula pe o singură bandă, zonele vor fi semaforizate, va fi personal de dirijare și se vor monta indicatoare rutiere.

Circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, în prima etapă a lucrărilor, apoi se va trece pe cel de ieșire, către România.

Șoferii sunt îndemnați să circule cu atenție, să reducă viteza și să respecte semnalizările temporare din zona lucrărilor. Mai mult, trebuie să aibă în vedere că timpul de așteptare la vamă va fi crescut.

Recomandările MAE

Ministerul de Externe le recomandă românilor să echite vignieta online pentru a nu face coadă la ghișeele de la vamă, iar taxa de pod să o achite cu cardul sau să pregătească suma exacta de 2 euro sau 4 leva pentru a economisi timp.

Românii pot alege intrarea în Bulgaria prin alte puncte de trecere de frontieră, precum:
• PCTF Vidin – Calafat;
• PCTF Kardam – PCTF Negru Vodă;
• PCTF Silistra – Ostrov Călăraşi;
• PCTF Dobromir – Krushari şi PCTF Kainardzha – Lipniţa (aceste două puncte funcţionează cu orar 8,00 – 20,00 şi doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5 t);
• PCTF Nikopol – Turnu Măgurele (ferryboat) (www.feribot-eurobac.ro);
• PCTF Svishtov – Zimnicea (ferryboat) (www.ferry.bg);
• PCTF Oryahovo – Bechet (ferryboat) (www.ferryboat.bg);
• PCTF Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călăraşi) (ferryboat) (www.spikaferry.com).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`