Asociațiile de protecție a animalelor protestează împotriva eutanasierii

Asociațiile de protecție a animalelor protestează împotriva eutanasierii
Foto: cafeina.ro

Asociațiile de protecție a animalelor protestează, luni, începând cu ora 15:00 în fața Camerei Deputaților împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. Protestatarii cer respingerea discuțiilor din plenul Camerei Deputaților privind schimbarea legii câinilor fără stăpân în urma careia aceștia ar urma să fie eutanasiați.

Organizațiile de protecție a animalelor susțin că prin modificarea acestei legi maidanezii vor putea fi uciși în masă. Acestea cer sterilizarea și readucerea acestora în locurile de unde au fost luați.

Iubitorii de animale spun că dacă proiectul de lege nu va fi discutat, luni, vor continua protestul marți timp de patru ore. Aceștia notează că eutanasierea animalelor nu va rezolva problema, exemple fiind anii 2001 și 2008.

“Cerem sterilizarea câinilor de pe stradă şi reteritorializarea celor blânzi, iar pentru cei reclamaţi cerem comisii speciale care să investigheze şi să rezolve cauzele exterioare pentru care muşcă (sunt bătuţi, au pui, sunt bolnavi) sau să-i direcţioneze către adăposturi pe cei cu adevărat agresivi, care muşcă fără motiv. Dorim directori compentenţi în administraţiile pentru câini”, se arată într-un comunicat al asociațiilor pentru protecția animalelor.

Mai multe ONG-uri au protestat și în data de 1 martie, cand s-a luat în discuție proiectul de modificare a legii, în fața Palatului Parlamentului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`