Asaltul dinainte de Paşte: Mii de oameni au dat năvală în pieţe şi magazine. Tradiţiile, mai presus de frica de coronavirus (VIDEO)

Asaltul dinainte de Paşte: Mii de oameni au dat năvală în pieţe şi magazine. Tradiţiile, mai presus de frica de coronavirus (VIDEO)

În ciuda restricţiilor pandemiei, bucureştenii s-au înghesuit şi în acest an la cumpărături, să nu carecumva să nu fie masa plină. Fără să ţină cont de pericolul infectării cu coronavirus, oamenii au continuat să ia cu asalt magazinele şi pieţele.

Mai rău este că nimeni nu a părut să ia vreo atitudine în stradă, chiar dacă Bucureştiul este împânzit de poliţişti, jandarmi şi militari. Degeaba îi ceartă preşedinteşe pe oameni la televizor dacă în stradă nu îi trage nimeni de mânecă.

În Piaţa Titan din Bucureşti, sute de oameni s-au adunat încă de la primele ore, iar forţele de ordine au găsit de cuviinţă să pună un gard înainte de zona unde încep tarabele. Măsura însă nu a avut efect, oamenii îmbulzindu-se de ambele părţi ale gardului.

La marile centre comerciale situaţia este similară, doar că oamenii au stau la cozi vociferând mai puţin. Nu toţi însă au respectat regulile de protecţie ori de ditanţare socială.

#DIRECT_ONE_{„src”:”//stream.adunity.com/b1-static/b1_vcut_live_cut_c5479a47d0_piete_20200416172249.m3u8″,”type”:”application/x-mpegurl”}#

Nebunie şi în Bănie…

Şi în Craiova sute de peraoane s-au călcat în picioare pentru a se aproviziona pentru masa de sărbători, transmite B1TV. Chiar dacă majoritatea aveau măşti şi mănuşi, oamenii au stat zeci de minute lipiţi unii de alţii pentru a intra în centrul comercial din Piaţa Centrală a oraşului.

Poliţiştii au încercat să îi organizeze, însă după minute de aşteptare oamenii au început să se certe cu forţele de ordine şi au încercat să sară gardul pentru a inta în zona comercială.

Cele două ore permise oamenilor de peste 65 de ani pentru cumpărături, au fost departe de a fi suficiente. Oamenii s-au îmbulzit speriaţi că nu le ajunge timpul pentru a achiziţiona toate cele necesare.

La Ploieşti, ca la Ploieşti

Şi la Ploieşti a fost foarte aglomerat în zona Halelor Centrale. La orele prânzului, atât la intrarea în zona halelelor cât și la piața mare de lângă hală erau cozi de aproape 100 de persoane.

Deşi oamenii au încercat să păstreze distanţa regulamentară, inevitabil zona s-a aglomerat, iar riscul de contaminare a celor veniţi la piaţă a crescut văzând cu ochii.

Halele Centrale și piața de lângă reprezintă cel mai popular loc de cumpărături pentru mii de ploieșteni, foarte mulți venind pentru a cumpăra carne de miel (28 lei/kg), dar și pentru pește (hala de pește este una dintre cele mai mari din țară).

Braşov: O imagine cât o mie de cuvinte

Braşov, Piaţa Astra, imortalizată şi postată pe Facebook de poliţistul Marian Godină…

Urmăriți B1TV.ro și pe
`