Armata Română angajează luptători de comando. Ce salariu oferă

Armata Română angajează luptători de comando. Ce salariu oferă
Foto simbol: Facebook / Ministerul Apărării Naționale / Anca Medrea

Armata Română caută luptători de comando, cu o condiție fizică ce le permite să mânuiască armele și să fie capabili să facă față oricărei situații.

Ce face un luptător de comando

Un luptător de comando are foarte multe responsabilități, iar cerințele nu sunt deloc simple. Acesta trebuie să sară cu parașuta, să se orienteze pe teren necunoscut, să știe să înaote și să se scufunde, să tragă cu mai multe tipuri de arme, să acorde primul ajutor, dar și să găsească soluții în orice context, conform știrileprotv.

Cursul durează 8 luni, la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale din Vlădeni, județul Brașov și chiar dacă sunt selectați, aceștia vor fi triați pe parcurs prin antrenamentele foarte grele la care participă.

Testele la care sunt supuși

Autoritățile le cer participanților să aibă vârsta minimă de 18 ani, permis de conducere și o condiție fizică foarte bună. Aceștia vor trece prin teste care să le evalueze viteza, forța, îndemânarea și rezistența, iar printre probele la care vor fi supuși va fi și una de înot.

După ce au trecut de acestea teste, vor fi triați în urma antrenamentelor care se desfășoară indiferent de condițiile meteo. Aceștia pot fi nevoiți să reziste în munți și trebuie să se hrănească cu ceea ce găsesc pe teren.

Un luptător de comandă primește în jur de 5.000 de lei net, la care se mai adaugă diverse sporuri. În plus, fiecare salt este plătit suplimentar.
La aceste probe pot participa chiar și femei, dar și ele vor trece prin același program dificil de pregătire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`