Arheologii au răscolit prin canalizările din Herculaneum în căutarea "modului de viaţă" roman

Publicat: 17 06. 2011, 12:35

Arheologii au făcut o serie de descoperiri despre modul de viaţă al romanilor care au trăit în urmă cu 2.000 de ani analizând nu osemintele, nici vestigiile atribuite acestora, ci ceea ce a rămas în urma lor în canalizări, potrivit BBC News.

O echipă de experţi a analizat sute de saci de excremente umane, descoperind o serie de detalii despre practicile culinare și despre bolile romanilor.

Această cercetare neobișnuită a fost realizată într-o canalizare de pe vremea romanilor din orașul antic Herculaneum.

Alături de Pompeii, Herculaneum este unul unui dintre orașele antice îngropate în urma unei explozii a vulcanului Vezuviu, în anul 79 A.D.

Într-un tunel lung de 86 metri lungime, arheologii au descoperit cel mai mare depozit de excremente umane găsit vreodată în lumea romană, și anume sapte sute cincizezi de saci, care au furnizat o mulțime de informații cercetătorilor.

Arheologii au putut analiza ce mâncau oamenii din vremea aceea ori ce meserii aveau, punând în legătură aceste informaţii cu datele furnizate de clădirile de deasupra sistemului de canalizare. Această uimitoare cercetare a că romanii consumau o cantitate mare de legume, anumite probe indicând chiar şi o infecție bacteriană la unele dintre oseminte.