Arad: Bărbatul împușcat în cap săptămâna trecută e în moarte cerebrală. Familia a fost de acord cu prelevarea de organe. 3 vieți vor fi salvate

Arad: Bărbatul împușcat în cap săptămâna trecută e în moarte cerebrală. Familia a fost de acord cu prelevarea de organe. 3 vieți vor fi salvate
Sursa foto: Freepik

Bărbatul împuşcat în cap, săptămâna trecută, în parcarea unui supermarket din Arad a fost declarat în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord să-i fie prelevate organele. Trei vieți vor fi astfel salvate.

„Pacientul a fost declarat în moarte cerebrală şi, cu consimţământul familiei, o echipă mixtă de medici de la Arad, Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca a realizat prelevarea de organe. Este vorba de ficat şi rinichi, astfel că a fost oferită o nouă şansă la viaţă pentru trei pacienţi. Ficatul a fost prelevat şi transplantat la Spitalul Fundeni Bucureşti, iar rinichii, în Centrul de Transplant Cluj-Napoca”, a declarat, pentru Agerpres, Cătălin Hreniuc, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad.

Bărbatul a fost ucis din gelozie

Bărbatul fusese împuşcat în cap și înjunghiat în gât cu o şurubelniţă de un individ care-l suspecta că e amantul concubinei sale.

Atacatorul i-a văzut pe cei doi în parcarea unui supermarket, pe el l-a împușcat în cap și l-a înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, iar pe ea a bătut-o şi a călcat-o cu picioarele pe cap.

La audieri, individul, arestat între timp, și-a recunoscut faptele. Procurorii urmează să schimbe încadrarea juridică a faptelor, în urma decesului uneia dintre victime.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`