Ar putea izbucni proteste pro-palestiniene și antisemite și la Universitatea București, crede rectorul Marian Preda

Ar putea izbucni proteste pro-palestiniene și antisemite și la Universitatea București, crede rectorul Marian Preda
Imagine din 9 mai 2024, de la protestul pro-palestinian al studenților de la Universitatea George Washington. Sursa foto: Hepta.ro / Abaca Press / Allison Bailey

Marian Preda, rectorul Universității București, crede că și în această instituție de învățământ ar putea izbucni proteste pro-palestiniene și antisemite, transmite G4Media.ro.

Ce a spus rectorul Marian Preda

Rectorul Universității București a fost întrebat, duminică seara, la Digi 24, despre posibilitatea de a izbucni proteste și în universitățile din Capitala României, având în vedere manifestațiile din campusurile universitare americane și din cele vest-europene.

Marian Preda a dezvăluit că există o oarecare mobilizare a studenților, cu mesaj de tipul „Studenți din toate universitățile, uniți-vă” care amintesc de mesajele comuniste („Proletari din toate țările, uniți-vă!”, una din cele mai cunoscute lozinici ale propagandei comuniste).

Proteste pro-palestiniene și antisemite în universitățile occidentale

În aprilie, campusurile universitare din SUA au devenit scena unor proteste pro-palestiniene și antisemite de amploare, un model care a fost preluat în mai și de studenții din campusurile europene.

În Europa, proteste de acest gen au avut loc la universități din Germania, Franța, Belgia și Elveția, dar nu numai. Poliția a intervenit în forță la Amsterdam, unde a efectuat 125 de rețineri vizându-i pe manifestanții care au refuzat să părăsească o tabără improvizată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:32 - Nicușor Dan, undă verde pentru reluarea lucrărilor la patinoarul Flamaropol: „Complexul va avea 3.170 de locuri și 119 locuri de parcare”
10:21 - Secretul cel mai bine păstrat al Europei: Oraș de poveste cu ape turcoaz și prețuri mici. Cât costă cazarea
10:09 - Daniel Buda: Noi, cei de la PNL, știm că PSD lucrează împreună cu AUR, dorind să îl ducă pe Simion în turul 2 astfel încât Ciolacu să devină o alternativă frecventabilă (VIDEO)
10:05 - Vladimir Putin a ajuns în Mongolia, în prima sa vizită într-un stat membru al Curții Penale Internaționale, fără griji, afirmă Peskov
09:47 - Ministrul Digitalizării: Încercăm să recuperăm în 3 ani decalajul de 15 ani pe care îl are România față de celelalte state membre dezvoltate. Clod-ul guvernamental, coloana vertebrală a transformării digitale (VIDEO)
09:42 - Cele mai mici salarii din țară sunt în Hunedoara, Teleorman și Vrancea. Discrepanță uriașă între Capitală și restul țării
09:33 - Luna septembrie pe litoral. Cum va fi vremea la mare după weekendul cu furtuni și ploi record
09:18 - Roxana Mînzatu, despre interviul cu președinta Comisiei Europene: A fost o discuție cordială. I-am vorbit zeci de minute despre politica de coeziune, despre viața mea profesională și despre pasiunea mea (VIDEO)
09:00 - România și Republica Moldova, locurile alese de cei mai mulți dintre ucrainenii care fug de mobilizare. Cât costă trecerea ilegală a frontierei
08:58 - Prețul energiei electrice spot vândute în România a spart pragul de 1.000 de euro/MWh pentru prima dată în istorie