Aproximativ 7.000 de profesori protestează în București (VIDEO)

Aproximativ 7.000 de profesori protestează în București (VIDEO)

UPDATE 12.24: Peste 7.000 de persoane au plecat în marş de la Guvern spre Parlament, manifestanţii din primul rând al coloanei purtând tricouri inscripţionate cu litere care formează mesajul „SALVAŢI EDUCAŢIA”.

Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ protestează miercuri printr-un miting la Guvern, după care urmează marş până la Palatul Parlamentului.  Aproximativ 3.000 de profesori din toată țara participă la manifestație.

Sindicaliştii se arată dezamăgiţi de Guvernul USL care, spun ei, acordă tot mai puţini bani pentru sistemul de învăţământ.

Profesorii cer alocarea din 2014 a minimum 6% din PIB pentru educaţie şi creşterea cheluielilor de personal pentru învăţământ la nivelul sectorului public. Angajaţii din învăţământ nu sunt mulţumiţi nici cu majorările anunţate deja de guvernanţi, iar dacă cererile nu le vor fi ascultate, sindicaliştii anunţă că sunt pregătiţi pentru greva generală.

După mitingul de la Guvern, profesorii vor porni în marş pe Calea Victoriei spre Podul Naţiunile Unite – bd. Naţiunile Unite – bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei, circulaţia rutieră urmând să fie restricţionată, până la ora 15.00, pe acest traseu şi pe străzile adiacente.

Protest al profesorilor în faţa Guvernului

Urmăriți B1TV.ro și pe
`