Aproximativ 600.000 de vârstinci din 3,6 milioane au fost vaccinați anti-COVID-19 până acum. Valeriu Gheorghiță: Cred că va face diferența vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. Oamenii au încredere în medicul propriu (VIDEO)
Aproximativ 600.000 de vârstinci au fost vaccinați anti-COVID-19, în România, până acum, în condițiileîn care, țara noastră are 3,6 milioane de persoane de peste 65 de ani. ”Desigur că mai avem în continuare un număr mare de persoane care necesită a fi vaccinate”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, precizând că se așteaptă ca numărul celor din categoriile vulnerabile care vor dori să se vaccineze va crește odată cu debutul vaccinărilor în cabinetele medicilor de familie.
Câți vârstnici au fost vaccinați până acum anti-COVID-19 în România
”În România sunt circa 3,6 milioane de persoane cu vârstă de peste 65 de ani. Desigur că mai avem în continuare un număr mare de persoane care necesită a fi vaccinate. Etapa a doua nu s-a oprit, ea continuă și se prioritizează această etapă.
Demararea etapei a treia nu s-a decis în ideea de a substitui sau de a da la o parte persoanele vulnerabile, ci de a completa acolo unde există locuri libere în centrele de vaccinare cu cei care doresc să se vaccineze din etapa a treia, tocmai pentru a nu ne confrunta situația în care stăm cu centre care nu sunt suficient ocupate. (…)
La nivel european, strategiile de vaccinare diferă parțial de la o țară la alta. Parte dintre țări au debutat campania de vaccinare cu persoanele care se află în centrele rezidențiale, ulterior au trecut la personalul medical. În România, am asigurat peste 70% ca acoperire vaccinală în centrele rezidențiale, însă noi nu avem un număr foarte mare de persoane care sunt în centrele rezidențiale, vorbim de circa 50.000 de persoane, din care aproape 34.000 sunt deja vaccinate, majoritatea și cu două doze”, a explicat Valeriu Gheorghiță, în conferința de presă de marți.
Aproximativ 600.000 de vârstinci din 3,6 milioane au fost vaccinați anti-COVID-19 până acum. Valeriu Gheorghiță: Cred că va face diferența vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. Oamenii au încredere în medicul propriu
Medicul militar este optimist în ceea ce privește vaccinarea persoanelor vulnerabile în cabinetele medicilor de familie pentru că, spune el, este și o chestiune de încredere a oamenilor în medicii pe care îi cunosc.
„Cred că un element important, care va face diferența, este vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie, unde se va crește accesul persoanelor, mai ales al celor vulnerabile și care aveau dificultăți, mai ales de deplasare, la un centru de vaccinare. Și mai este un element esențial din punctul nostru de vedere, și anume încrederea pe care persoanele respective, pe bună dreptate, o au în medicul propriu. În felul acesta, eu cred că vom reuși să creștem numărul persoanelor vaccinate din rândul celor vulnerabili, din rândul celor vârstnici, prin implicarea și sprijinul colegilor din rețeaua de medicină de familie”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.