Aproximativ 6.000 de candidați la titularizare au luat sub 5. Câte note de 10 au fost

Aproximativ 6.000 de candidați la titularizare au luat sub 5. Câte note de 10 au fost
Sursa foto: Shutterstock

Aproape 6.000 de candidați care au dat examenul de titulizare au luat sub nota 5. Dar, mulți sunt deja suplinitori în școli și nu au găsit nicio altă variantă.

Câte note de 10 au fost

Cu toate acestea, s-a simțit faptul că foarte mulți tineri au participat la examenul de titulizare pentru că media notelor a crescut în comparație cu anul trecut. 12.000 de candidați, adică 41% din toți participanții, au primit peste 7 și vor fi angajați în învățământ, conform știrileprotv.

Membrii comisiilor de corectare au fost surprinși de lucrări impecabile. La o mie de candidați, doi au primit nota 10, fiind în total 74 față de 127, cât au fost anul trecut.

La catedră nu vor mai ajunge cei peste 5.900 de candidați care au obținut sub nota 5. Sunt multe nota între 1,5 și 1,9, la educație fizică și limba română. Cu toate acestea, ei au șanse să primească nota 5 la contestații și le-ar permite să acopere orele care au rămas fără profesor titulari calificați.

Alegerea posturilor

Notele finale se vor afișa în ultima zi din iulie, iar în prima săptămână din august, cei care au luat peste 7 vor participa la ședință publică pentru a-și alege un post disponibil din zona din care au dat examenul. Prioritate au cei care au primit nota mari.

Datele Eurostat arată că, anul trecut în România erau 170.000 de profesor, fiind cel mai mic număr din UE, raportat la populație. Astfel, mai este nevoie de 15.000 de dascăli pentru a fi la media UE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`