Aproximativ 4.000 de turişti români au ajuns în Maldive în ianuarie 2021
Aproape 4.000 de turiști români au fost, în prima lună a anului, în vacanță în Maldive. Piaţa locală a fost în ianuarie 2021 al cincilea cel mai important „furnizor“ de turişti pentru arhipelagul Maldive după Rusia, India, Ucraina şi Kazahstan.
Aproape 4.000 de turişti români au fost în vacanță în Maldive în ianuarie 2021
Mai exact, unu din 23 de turişti care au ajuns în Maldive în ianuarie 2021 a venit din România, arată cifrele publicate de Autoritatea de Turism din această ţară, citate de zf.ro.
Mai exact, aproape 3.921 de vizitatori români şi-au petrecut în ianuarie vacanţa în statul din Oceanul Indian, piaţa locală situându-se pe locul al cincilea în lume în clasamentul ţărilor care au trimis cei mai mulţi oameni în această destinaţie.
Pe primul loc se află Rusia, cu 20.973 de turiști sosiți în ianuarie în Maldive, respectiv 22, 8% din numărul total, urmată de India, 19.135 turiști – 20,8%, Uraina cu 7.210 turiști – 7,8%, Kazahstan cu 4.434 persoane – 4,8% și România cu 3.921 turiști – 4,3%.
România a depășit, în mod surprinzător, ţările precum Germania, Marea Britanie, Franţa sau SUA.
Astfel, pe locul 6 ca număr de turiști sosiți în Maldive în prima lună a anului se află Franța, cu 3.728 persoane, respectiv 4%, urmată de Germania cu 3.390 persoane – 3,7%, Marea Britanie cu 2.304 persoane – 2,7%, SUA cu 1.960 persoane – 2,1% și Elveția cu 1.958 persoane – 2,1%.
Maldive, pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat
Maldive se află pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 6 din 04.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Astfel că, persoanele care sosesc din acest stat trebuie să efectueze o izolare de 14 zile în România.
Totodată, persoanele care vin în țara noastră din zona respectivă trebuie să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.
Raed Arafat explică de ce sunt necesare și carantina pentru 14 zile, și testul COVID-19 la revenirea în România
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a discutat joi seara despre noile măsuri, prevăzute pentru intrarea persoanelor pe teritoriul României, precum carantina, timp de 14 zile, în cazul în care oamenii vin țările cu risc mare de transmitere a noului coronavirus, dar și prezentarea unui test negativ pentru COVID-19, la revenirea în țară.
„De mâine seară [vineri] intră decizia pe carantină. Decizia pe test, urmează să facem o clarificare, deci care vin mâine, poimâine, este chiar acum în dezbatere la comitet, nu trebuie să facă testul acum, dacă vin mâine. E clar că aici trebuie să facem clarificări (…) Testul nu trebuie făcut de cei care se întorc mâine, sau poimâine. Va fi o perioadă de aşteptare pentru test, dar nu pentru carantină, pentru că aici se merge pe procedura de până acum, fiecare ştia riscul. Dar pentru test, vom veni cu clarificări până terminaţi emisiunea”, a declarat Raed Arafat
Șeful DSU a explicat și care este motivul pentru care sunt necesare atât carantina, cât și textul pentru COVID-19.
„Un test este foarte bun pentru momentul în care s-a făcut, nu garantează că după două zile nu eşti pozitiv, sau după trei. Testul se face, ne garantează o perioadă scurtă, probabilitatea să devii pozitiv este mai mică, dar perioada de incubaţie a bolii este de 14 zile. În perioada asta, tu dacă te întorci, e bine să păstrăm această situaţie cât merge şi campania de vaccinare, în mod paralel.
Şi atunci testul ne garantează când vii că nu eşti pozitiv. Apoi, intri în carantină cel puţin 8 zile până faci al doilea test. Dacă al doilea test este negativ, la 10 zile ieşi. Rămâne sistemul cu 8 zile şi 10 zile ieşirea. Testul de intrare în ţară că eşti negativ este foarte important. Prin asta evităm să importăm mai mult din tulpina care circulă în câteva ţări, cu impact mult mai serios”, a adăugat secretarul de stat în MAI.