Aprovizionarea magazinelor din București, interzisă la orele de vârf. Viceprimar: „Un interval ar fi 07:00 – 10.00”

Aprovizionarea magazinelor din București, interzisă la orele de vârf. Viceprimar: „Un interval ar fi 07:00 – 10.00”
Foto simbol: Pixabay

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, a declarat că în curând ar putea intra în vigoare proiectul care presupune aprovizionarea magazinelor din București doar în anumite intervale orare.

„Un interval ar fi 07:00 – 10.00”

Acesta a declarat, în cadrul unei emisiuni, că măsura va fi luată pentru diminuarea traficului.

„Ca măsuri de diminuare a traficului avem câteva. Una am promovat-o la începutul acestei veri. Iar acum, cu venirea toamnei, vom finaliza dezbaterea. Este vorba de aprovizionarea în anumite intervale orare. În intervalul orar de 07:00 – 10:00 dimineața, când e cea mai mare aglomerație, și orele 16.00 și 19.00 când toată lumea pleacă să-și ia copilul de la școală, sau pleacă acasă. În aceste intervale trebuie să stea în trafic doar acele mașini care sunt necesare propriului transport. Prin această măsură pe care noi o gândim, și am pus-o în dezbatere publică, gândim limitarea transportului de deșeuri. Vorbim de mașinile de gunoi, care să nu mai fie în trafic în acele intervale orare”, a declarat Stelian Bujduveanu, scrie Gândul.

Oficialul a mai menționat că cei care vor încălca regulile vor fi sancționați.

„Să nu mai fie mașinile care fac transport de mărfuri în acel interval. În primul rând, ai o categorie de tonaj, pe care o poți monitoriza, în funcție de gabaritul mașinii, iar interdicțiile aplicate se sancționează prin amenzi. În ceea ce privește mașinile de transport mărfuri, toate acestea sunt declarate în vederea transportului de mărfuri”, a transmis el.

Aprovizionare doar pe timpul nopții

Amintim că, inițial, în proiectul care a intrat în dezbatere publică, se discuta de aprovizionare doar pe timpul nopții.

Cu toate acestea, varianta nu ar fi cea mai agreată, asta pentru că multe magazine sunt la parterul blocului, iar manevrele de aprovizionare ar urma să deranjeze locatarii imobilului respectiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:29 - Suma alocată de Patriarhia Română pentru persoanele afectate de inundații. A fost anunțată și o colectă pentru ajutorarea sinistraților
17:28 - Administrația Prezidențială, reacție după apariția unor informații privind o posibilă candidatură a lui Klaus Iohannis, la Senat, pe listele PNL: Președintele își va încheia mandatul la termen și nu intenționează să demisioneze din funcție
17:20 - Comisia Europeană recomandă noi măsuri statelor membre UE. Fumatul și vapatul ar putea fi interzise
17:20 - Marius Militaru (Jandarmerie): E o chestiune de timp până va fi prins bărbatul care provocat incendiul de la Parlament. El nu a pătruns în zona de securitate din clădire (VIDEO)
17:11 - Sute de membri Hezbollah răniți în Liban după ce le-au explodat pagerele. E „cea mai mare breșă de securitate” după izbucnirea războiului cu Israel (surse Reuters)
17:08 - Un expert în pensii a explicat ce trebuie să facă un pensionar dacă s-a reangajat, între timp: „E o aiureală” (VIDEO)
17:01 - Ce au decis magistrații în cazul Danei Marijuana? Artista a primit vestea cu zâmbetul pe buze
17:00 - Minerii amenință cu proteste din cauza Legii pensiilor: „Solicităm partidelor politice eliminarea articolelor care creează discriminare”
16:51 - O fetiță de 8 ani a luat mașina familiei și a condus 20 de kilometri. Singurul lucru pe care l-a lovit pe drum
16:37 - Un fost semifinalist de Euro cu România U21 se retrage din fotbal la 26 de ani / Gigi Becali plătise sute de mii de euro pentru el