Aproape jumătate de tonă de midii fără acte, descoperite de polițiștii de frontieră într-o autoutilitară

Aproape jumătate de tonă de midii fără acte, descoperite de polițiștii de frontieră într-o autoutilitară
Sursa Foto: Facebook / Politia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în Portul Constanța, un român care conducea o autoutilitară și transporta aproape jumătate de tonă (450 kg) de midii fără acte.

Polițiștii de frontieră au descoperit aproape jumătate de tonă de midii transportate fără acte

La poarta de acces nr. 3 a Portului Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au efectuat un control asupra unei autoutilitare, la volanul căreia se afla o persoană în vârstă de 29 de ani din Constanța, scrie Ziua de Constanța.

În timpul verificărilor, autoritățile au descoperit cantitatea de 450 de kilograme de midii fără documente justificative. De asemenea, persoana în cauză nu deține permis sau autorizație de pescuit valabilă.

Poliţiştii de frontieră efectuează  cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „pescuit fără licență sau autorizație”, întreaga cantitate de scoici fiind redată mediului natural.

La începutul lunii iunie, pe litoralul românesc a fost emisă o alertă. Culegerea și comercializarea midiilor și rapanelor din anumite zone a fost interzisă de autorități după ce au fost descoperite alge toxice. Zonele trei și patru, adică porțiunea dintre Mangalia și Năvodari, au fost închise de autorități.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`