Aproape 60% dintre cadrele didactice au fost vaccinate anti-COVID-19. Ministrul Sorin Cîmpeanu: Este un mesaj foarte bun pe care sistemul îl dă

Aproape 60% dintre cadrele didactice au fost vaccinate anti-COVID-19. Ministrul Sorin Cîmpeanu: Este un mesaj foarte bun pe care sistemul îl dă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Aproximativ 60% dintre cadrele didactice s-au vaccinat până acum anti-COVID-19, în timp ce rata de vaccinare în rândul întregului personal din învățământ a ajuns la 58%, potrivit datelor anunțate vineri seară de Ministerul Educației, citate de News.ro.

Noi date privind situația vaccinărilor anti-COVID-19 în rândul angajaților din învățământ

Concret, până acum au fost vaccinați 185.173 de angajaţi din sistemul de învățământ preuniversitar de stat şi în sistemul de învăţământ superior (de stat şi privat), dintr-un total de 317.531 de angajaţi titulari.

Este vorba despre 134.950 cadre didactice şi 50.223 membri ai personalului didactic auxiliar şi nedidactic care au primit, până acum, vaccinul anti-COVID-19.

156.097 angajaţi din învățământ au îndeplinit deja schema completă de imunizare.

Ce spune ministrul Sorin Cîmpeanu despre numărul de vaccinări din rândul angajaților din sistemul de educație

Referindu-se la aceste cifre, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că sunt niște rezultate îmbucurătoare.

„Peste 185.000 de angajaţi din sistemul de educaţie sunt vaccinaţi, cea mai mare parte dintre ei sunt vaccinaţi cu ambele doze. Este vorba despre un număr de peste 151.000 de angajaţi din sistemul preuniversitar de stat şi de un număr de peste 34.000 de angajaţi din sistemul universitar de stat şi privat. (…) Consider că este un mesaj foarte bun pe care sistemul îl dă”, a spus ministrul Cîmpeanu, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că este nevoie de acțiuni pentru a încuraja vaccinarea în mediul rural.

Potrivit datelor anunțate vineri seară de Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea Anti-COVID-19,aproape 85.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, la nivel național, astfel că de la debutul campaniei naționale de imunizareau fost vaccinate4.086.224 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`