Aproape 150 de pensionari din Suceava au refuzat masa caldă oferită de Guvern. Primar: „Sunt fuduli, nu vor să-i vadă vecinii“

Aproape 150 de pensionari din Suceava au refuzat masa caldă oferită de Guvern. Primar: „Sunt fuduli, nu vor să-i vadă vecinii“
Foto: Pixabay

Aproape 150 de pensionari din judeţul Suceava au refuzat cardul oferit de Guvern, prin care își puteau cumpăra mâncare de la restaurant. Unii au invocat motive religioase, alții au spus că nu găsesc alimentele potrivite lor, căci suferă de anumite afecțiuni și nu pot mânca orice, iar unii au susținut că îi ajută copiii și nu au nevoie de sprijinul statului.

Unii pensionari din Suceava au refuzat masa caldă oferită de Guvern

„Avem nouă pensionari care au refuzat pur şi simplu. Au spus că îi ajută copiii. Sunt orgolioşi, sunt mândri, fuduli, nu vor să-i vadă vecinii”, a declarat Viorel Cucu, primarul comunei Adâncata, citat de Adevărul.

La începutul acestei luni a fost lansat un program prin care pensionarii cu venituri mici şi persoanele fără adăpost beneficiază de mese calde. În județul Suceava, peste 12.000 de persoane pot beneficia de acest sprijin.

Daniel Prorociuc, subprefectul județului, a declarat că 146 de beneficiari au refuzat tichetele în format electronic.

Ministrul Marcel Boloș: Tichetele pentru masa caldă sunt foarte simplu de utilizat

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a explicat încă din iulie cum funcționează acest proiect. El a subliniat că, deși e vorba de tichete de masă pe suport electronic, ele pot fi foarte ușor folosite de vârstnici.

„Tichetele acestea electronice sunt foarte simplu de utilizat, nu presupun nici utilizarea codului PIN. E un card pe care îl recunoaște terminalul restaurantului sau carantinei. Am luat în calcul utilizarea cardurilor și e forma cea mai simplă. Trebuie să-l aibă și să-l prezinte. Cititorul de card e cel care ia suma și rezolvă totul la nivel foarte simplu”, a declarat Boloș, la acea vreme.

În cazul bătrânilor care stau prea departe de restaurantele și cantinele din rețea, ministrul Marcel Boloș a spus că asistenții sociali vor trebui să intervină.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`