Aproape 1.200 de carduri europene pentru dizabilitate emise în acest an în România. Ce beneficii aduce cardul și ce a declarat Simona Bucura Oprescu

Aproape 1.200 de carduri europene pentru dizabilitate emise în acest an în România. Ce beneficii aduce cardul și ce a declarat Simona Bucura Oprescu
Inquam Photos / George Calin

Ministerul Muncii a anunțat că în acest an au fost emise 1.196 de carduri europene pentru dizabilitate și sunt în curs de procesare alte circa 4.100 de cereri.

„Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD), emite la cerere Cardul European pentru Dizabilitate. În acest an au fost emise 1.196 de carduri. Alte aproximativ 4.100 de cereri sunt în curs de procesare”, afirmă Ministerul Muncii, vineri, într-o postare pe Facebook.

Ce beneficii aduce cardul european de dizabilitate și unde poate fi folosit

  • transport gratuit cu mijloacele de transport în comun
  • parcare gratuită
  • acces gratuit sau subvenționat parțial la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber (în funcție de pachetele de beneficii stabilite de fiecare dintre Statele Membre participante). Cardul european vine în completarea cardurilor naționale pentru persoanele cu dizabilități și va fi acordat de către autoritățile naționale pe baza propriilor criterii.

În prezent, cardul european de dizabilitate poate fi folosit în Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda, Malta și România.

Ce a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu

„Accesibilitatea, drepturile cetățenilor, calitatea vieții, accesul egal și nediscriminarea și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități sunt importante pentru România și Uniunea Europeană. Recunoașterea reciprocă între Statele Membre a statutului de persoană cu dizabilități, prin Cardul European pentru Dizabilitate, este un pas absolut necesar pentru a îmbunătăți calitatea vieții acestor oameni”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:47 - Furtuna Boris care a făcut prăpăd în România a afectat grav Polonia și Cehia: O persoană a murit și alte patru sunt date dispărute
07:36 - Peste 90% dintre gospodăriile rămase fără energie electrică din cauza inundațiilor au fost reconectate
07:25 - Premiile Emmy 2024: Cum s-a terminat duelul dintre Shogun și „Ursul/The Bear”. Lista completă a câștigătorilor Emmy 2024
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)