Aplicația „UBER” a fost suspendată la Cluj pe motiv că este o concurență neloială față de firmele de taxi existente
Conflictul dintre firmele de taxi existente pe piața din România și cei care folosesc aplicația UBER capătă noi forme . Recent această aplicație a fost parată de către o instanță din Clul Napoca, potrivit stirileprotv.ro
Taximetriștii au reclamat Uber căface transport public fărăautorizație și acaparează din ce în ce mai mulți clienți. Decizia nu este una definitiva, ea va fi contestatăde companiainternațională. Deși Uber a stârnit revoltăprintre taximetriști, aplicația continuăsăse extindă.
Tania Maria Campan, avocat:"Sunt servicii de taximetrie mascate. Taximetriștii sunt obligați săaibăasigurare de transport persoane, pe lângăRCA. Cei de la Uber nu au nevoie, nu li se impune."
Taximetrist:"Avem o scoala de taxi, teste psihologice, vizite medicale, autorizații de la primarie, ITP din 6 în 6 luni."
Cei care aleg să meargă cu aplicația Uber au avantajul că mașinile sunt mult mai curate și mai aerisite dar și prețul este mult mai avantajos, aproximativ cu 30 de bani la kilometru.
Cetațenii văd cu ochi foarte buni această aplicație :"Este ok pentru căsunt mai confortabile decât taxiurile, mai ieftine. Tot timpul soferii întreabădacăsădeschidăgeamul, ce muzicăsăpună. E mult mai ok decat la taxiuri."
Reprezentantii Uber sustin că această aplicație este perfectlegală și că nu a fost gândităpentru taximetrie, ci pentru "ride sharing". Adică să punăîn legatură pasageri care vor sa își împartăocazional masina.
Alexandra Corolea, purtător de cuvant Uber Romania:"Dupa fiecare cursăun pasager își primeste o facturăfiscală în contul său on-line. Uber nu este un serviciu de taxi."