Apele Române: O parte din viitură va fi atenuată în Serbia. Debitele vor putea să fie tranzitate în siguranță pe sectorul românesc al Dunării (VIDEO)

Apele Române: O parte din viitură va fi atenuată în Serbia. Debitele vor putea să fie tranzitate în siguranță pe sectorul românesc al Dunării (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

Purtătoarea de cuvânt a Administrației Naționale Apele Române, Ana-Maria Agiu, a vorbit despre situația de pe Dunăre, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Alex Vlădescu, și a declarat că, potrivit estimărilor, „o parte din viitură va fi atenuată în zonele natural inundabile ale Serbiei, în aval de Bogojevo”.

Reprezentanta Apelor Române, pe B1 TV, despre situația de pe Dunăre

„Debitul Dunării a fost în creștere în ultimele zile, de la 5.100, cât era la începutul săptămânii, astăzi vorbim despre 6.200 de mc/s la intrarea în țară, iar estimările hidrologilor de la Institutul Național de Hidrologie ne arată faptul că în data de 30 septembrie debitele Dunării se vor apropia de valoarea de 8.000 de mc/s”, a declarat Ana-Maria Agiu.

„Pentru că valoarea maximă a viiturii la Budapesta s-a înregistrat sâmbătă și a fost în jurul valorii de 8.200 de mc/s, mai puțin decât valoarea prognozată inițial, estimăm faptul că o parte din viitură va fi atenuată în zonele natural inundabile ale Serbiei, în aval de Bogojevo. Conform datelor și estimărilor pe care le avem până în prezent, valorile maxime ale Dunării la intrarea în țară nu vor depăși valoarea de 8.000 de mc/s. Vorbim de o mică decalare de dată, este posibil ca acest vârf maxim al viiturii să se înregistreze în data de 30 septembrie”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a Apelor Române.

Ana-Maria Agiu: Aceste debite vor putea să fie tranzitate în siguranță pe sectorul românesc al Dunării

„Aceste debite vor putea să fie tranzitate în siguranță pe sectorul românesc al Dunării, dar aceasta nu înseamnă că nu suntem în stare de alertă. Formațiile noastre de intervenție au umplut deja mii de saci de nisip, utilajele au fost aduse lângă sectoarele Dunării. Astăzi, ministrul Mediului, Mircea Fechet, împreună cu directorul de la Apele Române, Sorin Lucaci, precum și directorul pentru Situații de Urgență au survolat tot sectorul românesc al Dunării pentru a inspecta încă o dată toate zonele Dunării, inclusiv zonele critice, zonele vulnerabile”, a mai spus reprezentanta Administrației Naționale Apele Române.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:03 - De unde a luat naștere expresia „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”? Această vorbă pune în dificultate mulți români
21:59 - Iulian Paraschiv, despre eventuala candidatură a lui Iohannis la parlamentare: Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane (VIDEO)
21:47 - Lucian Lungoci (PSD): Refuzat la export, Klaus Iohannis îi obligă pe cei de la PNL să-i găsească un serviciu în România. Are o pensie frumoasă, iar acum îi trebuie și un serviciu (VIDEO)
21:36 - Adrian Cozma, despre Klaus Iohannis: Cred că e bine să revină în PNL. Președintele României, mai ales în primul mandat, a fost o locomotivă pentru PNL (VIDEO)
21:30 - Un român venit în vacanță în Franța a avut parte de un sfârșit tragic. Bărbatul a căzut de pe o stâncă în Coasta de Azur
21:27 - Doctorița din Suceava, care a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer, condamnată la închisoare cu executare. Câți ani va sta în pușcărie
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase
20:54 - ANM anunță „o vreme mai caldă decât în mod normal” în următoarele zile. Zonele în care sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică (VIDEO)
20:36 - Daniel Buda (PNL): Cu siguranță, Klaus Iohannis are o experiență care poate să fie folositoare relațiilor internaționale ale României (VIDEO)