Apelul disperat al unui șofer român de camion în Italia: „Mă poate ajuta cineva cu o farfurie de mâncare”

Apelul disperat al unui șofer român de camion în Italia: „Mă poate ajuta cineva cu o farfurie de mâncare”
Sursa Foto: Facebook/ Andrioae Viorel

Sâmbăta trecută, apelul disperat a unui tânăr șofer de camion român, rămas blocat într-un oraș din Italia, a devenit imediat viral pe pagina de Facebook „sei di Cairo Montenotte se”.

După ce TIR-ul pe care îl conducea s-a stricat, bărbatul le-a cerut ajutorul oamenilor: „Bună ziua, sunt în Cairo cu un camion stricat, trebuie să aștept până luni să-l repar. Mă poate ajuta cineva cu o farfurie de mâncare”.

Apelul disperat al unui șofer român de camion

Postarea acestuia, care a devenit virală, a atras atenția unui grup de locuitori din localitate, care s-au oferit să-l ajute, informează repubblica.it.

Aparent, românul nu avea niciun ban la el, doar un card de combustibil, astfel că a întrebat dacă cineva poate să-i ofere ceva de mâncare.

Tânărul trebuia să aibă o călătorie scurtă, cu plecare joi și întoarcere în România vineri, dar problemele tehnice ale mastodontului i-au dat bătăi de cap.

Printre primii care s-au grăbit să-i ofere ajutor a fost Renzo Briano, un fost șofer de camion în vârstă de 63 de ani: „Am luat imediat legătura cu tânărul, încercând să înțeleg situația. L-am contactat și l-am întâlnit, nu voia bani, doar ceva de mâncare, iar câteva doamne i-au oferit mâncare. Alții, din păcate, au scris comentarii cu insulte”.

„Când m-a văzut sosind a fost neîncrezător. Nu a crezut că mesajul său ar putea avea un impact. Nu a încetat să-mi mulțumească. Vorbind cu el, i-am aflat povestea: vineri a adus niște material din România la o firmă locală și apoi a trebuit să plece imediat, dar ambreiajul s-a rupt și s-a trezit blocat.

Sunt călătorii „dus-întors”, cu doar o oprire minimă pentru odihnă, așa că avea card de combustibil și telepass pentru autostradă, dar fără bani sau altceva, doar un termos de cafea și niște cornuri. Firma lui îi va trimite banii pentru reparații, dar între timp așteaptă, dormind în camion.

I-am oferit niște bani, dar a refuzat categoric, deși i-a plăcut foarte mult masa caldă. Așa că am implicat câțiva prieteni care erau disponibili să-i aducă mâncare zilele acestea și m-am întors astăzi. Din când în când ar trebui să ne punem și în locul celorlalți, depășind neîncrederea firească și uneori justificată, pentru că uneori o simplă cratiță fierbinte de paste este suficientă pentru a face diferența”, a mai spus italianul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`