Apariție rară în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina: „E pentru prima dată când observăm astfel de exemplare” (VIDEO)

Apariție rară în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina: „E pentru prima dată când observăm astfel de exemplare” (VIDEO)
Sursa Foto: Captură Video/ Facebook: Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina

Spre bucuria specialiștilor, tot mai multe animale rare sunt surprinse la noi în țară.

Până acum în Parcul Natural Apuseni a fost văzut un râs, iar în Parcul Naţional Retezat o pisică sălbatică (Felis Silvestris).

De această dată însă, camerele de supraveghere amplasate în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina au surprins doi urși bruni (mamă și pui), cu guler alb.

Specialiștii nu se așteptau să-i vadă în acest loc

Cu toate că la prima vedere pare a fi o specie nouă, experții resping această ipoteză. Chiar dacă urșii cu această culoare a blănii sunt rari, directorului parcului susține că astfel de exemplare au fost înregistrate și în România.

„Este pentru prima dată când observăm, în parc, astfel de exemplare. La pui este destul de des întâlnit acel guler, care dispare după ce ajung la maturitate.

Însă aici este un fenomen mai aparte, pentru că și ursoaica are coloritul acesta al blănii și se pare că fiul său o moștenește. Nu este vorba nici pe departe de vreo mutație genetică, și nici vreun urs adus din Asia”,  transmite conducerea Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, pentru GO Hunedoara.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`