Apa potabliă a unui oraș din România, contaminată cu germeni periculoși: „Determină apariția meningitei și a șocului septic!”

Apa potabliă a unui oraș din România, contaminată cu germeni periculoși: „Determină apariția meningitei și a șocului septic!”
Foto: Pixabay

USR Brașov a oferit publicului un document care să ateste prezența unor germeni periculoși în apa potabilă din orașul Râșnov, scrie Antena 3.

Se pare că apa potabilă furnizată este contaminată cu bacterii, între care E-Coli și enterococi, mai scrie sursa citată.

Apa potabilă din Râșnov pare a fi contaminată

Nu este pentru prima dată când formațiunea politică scoate la iveală neregulile din acea zonă, și în trecut existând discuții privind calitatea apei potabile furnizate în unele localități din Brașov.

„Tot ce am transmis în ultimii 3 ani despre dezinfecția apei după ureche şi lipsa oricărui profesionalism în domeniul tratării apei în Râșnov se certifică prin rezultatele buletinelor primite de la DSP. Angajarea apropiaților, a membrilor de partid, a rudelor pe diferite posturi călduţe, lipsa unui specialist în domeniul apei/canalizării şi lipsa investițiilor la timpul la care au fost solicitate de specialiști în domeniu (vezi Master Plan 2013), au condus la situația actuală: apă netratată, neconformă cu Legea, care reprezintă un pericol pentru sănătatea celor care o consumă. Situația de-a dreptul umilitoare e reprezentată (şi) de faptul că apa prelevată chiar de la sediul companiei este neconformă cu Legea 458/2002”, a transmis, marţi, vicepreședintele filialei județene USR Brașov, Horia Motrescu, printr-un comunicat de presă, mai scrie sursa citată.

Riscuri uriașe pentru cei care consumă apa contaminată

„Din buletinele de analiză rezultă că, în luni diferite şi în puncte diferite ale reţelei, apa nu conţine urme de clor, ceea ce înseamnă că nu este dezinfectată corespunzător, în schimb conţine bacterii şi germeni ce pot avea consecinţe grave asupra sănătăţii oamenilor. Mai mult decât atât, în luna mai, chiar la ieşirea din staţia de tratare, s-au depistat cantităţi uriaşe de E.coli şi Enterococi, pentru care cantitatea admisă de lege este 0! Bacteria E.coli afectează grav funcţionarea organismului şi poate determina apariţia gastroenteritei, infecţiilor de tract urinar, meningitei şi a şocului septic”, a adăugat USR Brașov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:28 - Diana Stoica, despre situația din sondaje: Dacă este reală, mă îngrijorează creșterea partidelor extremiste, care adunate pare că ar avea o treime din Parlament (VIDEO)
16:26 - Petre Roman a dezvăluit ce pensie are acum și cu cât i-a crescut după recalculare: “Păi eu am avut 50 de ani de muncă”
16:23 - Macron îl avertizează pe Netanyahu împotriva „semănării barbariei” la o conferință cu strângere de fonduri pentru Liban
16:23 - Gemene identice separate la naștere s-au cunoscut după 30 de ani. Și au descoperit să nu se suportă
16:11 - Regele Charles a consumat o băutură narcotică în Samoa. Ritual fastuos la sosirea cuplului regal în fosta colonie britanică (VIDEO)
16:01 - Șoferii din România ar putea scăpa de amenzi, dacă nu au permisul auto la ei. Proiectul de lege a fost depus în Senat
15:57 - Ovidiu Cîmpean (PNL): Cred că Ciolacu poate câștiga doar dacă îl are pe Simion în turul 2. Dacă intră Ciucă în turul 2, este evident că Ciolacu va pierde (VIDEO)
15:49 - O directoare de bancă din București ar fi furat aproximativ 300.000 de euro din conturile clienților. Ce metodă ar fi folosit
15:28 - Florian Bodog: Elena Lasconi are o problemă cu privire la faptul că nu mai reușește să convingă pe nimeni și atunci încearcă să se urce cu picioarele pe un subiect creat artificial și fără substrat de adevăr (VIDEO)
15:27 - Adi Nartea a făcut accident în timp ce se afla la filmările pentru un nou serial. Ce i s-a întâmplat