Apa Nova București (ANB), furnizorul de apă potabilă și servicii de canalizare al Municipiului București, a investit 975.000 de euro în reabilitarea aripei Secției II Chirurgie a Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.
Spațiul este dedicat internării și îngrijirii pacienților cu afecțiuni chirurgicale în etapele pre și postoperatorii.
Ca parte a angajamentul său față de comunitatea medicală, Apa Nova București a mai finanțat, în 2022, cu peste 500.000 de euro recondiționarea și dotarea unui salon postoperator ultra modern.
Reabilitarea cuprinde amenajarea a 11 rezerve moderne, dintre care cinci cu două paturi și șase cu un pat, fiecare echipată cu baie proprie, totalizând 16 paturi. De asemenea, proiectul include modernizarea holului de acces și a spațiului de recepție, contribuind astfel la îmbunătățirea semnificativă a calității asistenței medicale și oferind pacienților condiții optime de tratament și recuperare.
Noua investiție realizată de către Apa Nova București include echipamente medicale de ultimă generație, infrastructură modernizată și facilități menite să asigure un mediu sigur și confortabil pentru pacienți și personalul medical. Astfel, fiecare rezervă este dotată cu paturi electrice cu saltea antiescara, rampe de oxigen, sisteme de apelare a personalului medical și monitoare pentru funcțiile vitale, toate conectate la recepția centrală, unde personalul medical este permanent prezent.
„Această nouă investiție, de aproape un milion de euro, pentru Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, este o continuare firească a eforturilor noastre de a crea un mediu post-operator modern și confortabil pentru pacienți. Considerăm că, prin acest proiect, ne îndeplinim datoria morală, de suflet, de a contribui la îmbunătățirea condițiilor din spitale și de a răsplăti medicii români care fac minuni cu resurse limitate.
Ne dorim ca acest spațiu să ofere pacienților un loc de recuperare la standarde înalte, reflectând respectul nostru pentru comunitate și implicarea în asigurarea bunăstării celor care au încredere în serviciile noastre”, a declarat Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova București.
Renovarea spațiului a creat un impact estetic relaxant prin utilizarea finisajelor premium în rezerve (culori, materiale și lumini ambientale) și a îmbunătățit semnificativ ergonomia saloanelor și băilor, care sunt acum mult mai spațioase și dotate cu obiecte sanitare moderne, putând acomoda și persoane cu handicap locomotor.
„Pacienții Spitalului Clinic de Urgență Floreasca sunt cei care vor beneficia de noua investiție, prin facilități medicale de ultimă generație, dar și prin condiții superioare de recuperare, care vor permite un proces de vindecare mai scurt, într-un mediu prietenos și confortabil.
Datorită accesului la resurse și tehnologii moderne, și personalul medical va putea oferi îngrijire la cele mai înalte standarde, aspect esențial pentru tratarea și recuperarea optimă a oamenilor care vin în unitatea noastră spitalicească.
Astfel, fiecare pacient va avea parte de un nivel ridicat de confort și îngrijire, în conformitate cu cele mai recente standarde medicale”, a menționat doctorul George Jinescu, Coordonatorul medical al proiectului din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.
Modernizarea acestei secții vine după succesul proiectului din 2022, când Apa Nova București a recondiționat complet și a dotat cu echipamente de ultimă generație un salon post operator al spitalului cu o capacitate de 8 paturi de terapie intensivă, din cadrul aceleiași secții de chirurgie, contribuind astfel la îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților după intervenții chirurgicale complexe. Sute de pacienți au beneficiat de servicii medicale post-operatorii de top, de la deschidere și până în prezent.
Din 2000, Apa Nova, o companie Veolia, și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiul București. În cei peste 24 de ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții de 693 milioane de euro până în prezent.