Apa minerală, pericol pentru sănătate / Care sunt riscurile la care suntem expuși consumând-o

Apa minerală, pericol pentru sănătate / Care sunt riscurile la care suntem expuși consumând-o
Sursa foto: Pixabay

Chiar daca este naturală și vine dintr-o sursă sigură, apa minerală, în special cea carbogazoasa, are contraindicațiile ei. Deși este un element atât de comun în casele celor mai mulți dintre noi, adevărul este că, această apă vine și cu unele pericole de sănătate, despre care nu mulți români știu, potrivit click.ro.

Riscurile la care te expui atunci când bei apă minerală

Probleme cu rinichii

Din nefericire, doar puțini români cunosc riscurile la care se expun constant, de-a lungul vieții lor, consumând apă minerală carbogazoasă. Ei bine, printre problemele provocate de aceasta, pot fi chiar și probleme cu rinichii.

Potrivit specialiștilor în sănătate, apa minerală carbogazoasă, la fel ca toate celelalte băuturi acidulate, poate cauza pietre sau nisip, la rinichi. Acest pericol este provocat de consumul pe termen lung al apei acidulate, fapt care a fost confirmat deja și de studiile de specialitate. Potrivit medicilor, cel mai bine ar fi să consumăm apă plată, iar dacă dorim să continuăm să consumăm apă minerală carbogazoasă în fiecare zi, ar trebui măcar să alegem variante mai puțin acidulate, relatează click.ro.

„Băuturile acidulate afectează în timp rinichii şi puteţi face nisip sau chiar pietre. Acest efect îl are şi apa minerală. Chiar dacă nu îngraşă şi nu are chimicale cum au sucurile, conţine foarte multe săruri. Este dovedit ştiinţific că sărurile afectează rinichii. De aceea nu este recomandat să beţi doar apă minerală. Consumaţi şi apă plată. De asemenea când alegeţi apa minerală fiţi atenţi la etichetă. Evitaţi apa care este îmbogăţită cu dioxid de carbon şi alegeţi apă minerală naturală”, declara medicul internist Florin Tudor pentru adevarul.ro.

Balonare, arsuri sau crampe

Un alt risc la care vă expuneți, atunci când beți apă minerală carbogazoasă este acela de a vă simți balonați. De asemenea, dacă sunteți în situația de a suferi de reflux gastroesofagian, nu este tocmai recomandat să consumați apă acidulată. În caz contrar, nu este exclus să vă confruntați cu senzația de arsuri la stomac, pe care nu vi le puteți explica! Această problemă îi poate afecta chiar și pe cei care suferă de ulcer gastric.

Smalțul dinților
Consumul zi de zi a apei minerale poate afecta smalțul dentar. Așa că, dacă vreți să evitați vizita la dentist pentru cât mai mult timp posibil, încercați să limitați consumul de apă minerală.

Acidul carbonic rezultat din reacția apei cu dioxidul de carbon poate afecta smalțul dinților și poate duce la probleme dentare, dar doar daca se consumă apă minerală în cantități foarte mari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`