Apă infectată cu o bacterie la Breaza. 9.000 de oameni primesc apă cu cisterna (VIDEO)

Apă infectată cu o bacterie la Breaza. 9.000 de oameni primesc apă cu cisterna (VIDEO)

Oamenii din Breaza primesc apă cu cisterna după ce în apa pe care o consumau în mod normal a fost descoperită o bacterie. 9.000 de persoane sunt afectate de bacteria Clostridium, care a făcut apa de nefolosit, informează B1 TV.

Bacteria a fost descoperită în apa din Breaza încă de săptămâna trecută, însă, până acum, sursa poluării încă nu a fost identificată, aşa că autorităţile au decis să aducă apă pentru locuitori din altă parte, până când va fi remediată situaţia.

”ISU Prahova asigură, în perioada 12-14 februarie, transport de apă potabilă pentru populația din localitatea Breaza cu două cisterne de câte 5.000 de litri fiecare”, a susținut Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt ISU Prahova.

Apă infectată cu o bacterie la Breaza

#DIRECT_ONE_hmd78p#

Furnizorul de apa potabilă, Hidro Prahova, și Primăria Breaza vor continua monitorizarea calității apei în localitate, până când aceasta va intra în parametrii de potabilitate. Până atunci, în zona afectată, au fost puse afișe prin care se recomandă ca apa să fie folosită în scop menajer.

O situaţie similară întâlnim şi în alt oraş din România. La Pucioasa, în judeţul Dâmboviţa. Şi acolo apa este infestată cu bacteria Clostridium, bacterie ce produce intoxicații care se manifestă prin dureri de stomac, crampe abdominale, febră și vărsături.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`