Apa din Marea Neagră a fost testată din nou pentru E.Coli / Ce arată buletinul de analiză efectuat săptămânal

Apa din Marea Neagră a fost testată din nou pentru E.Coli / Ce arată buletinul de analiză efectuat săptămânal
Foto: Facebook

Apa Mării Negre a fost testată din nou pentru E.Coli, după ce acum două săptămâni s-au găsit concentrații mari ale bacteriei. Concentrația a fost regăsită în stațiunea Eforie Nord, iar de atunci se efectuează mai multe analize.

Ce arată buletinul de analiză, după ce apa Mării Negre a fost testată din nou pentru E.Coli

În stațiunea Eforie Nord, în punctul Eforie Nord II, s-a înregistrat o valoare de peste 7.600 unități, în timp ce în stațiunea Năvodari a fost identificată o valoare de 1.300 de unități. În această perioadă, turiștii s-au arătat a fi îngrijorați de situație.

„În cadrul monitorizării zonelor de îmbăiere de pe litoralul Mării Negre din România, valorile indicatorului microbiologic E.coli analizat au prezentat creşteri sporadice peste norma stabilită, clasificarea apelor de îmbăiere efectuându-se utilizând datele de monitorizare pe parcursul ultimilor 4 ani, nu la valorile determinate la fiecare monitorizare”, au explicat specialiștii INSP, potrivit cancan.ro.

Chiar dacă au fost depistate concentrații mari ale bacteriei, buletinul de analiză este efectuat în fiecare săptămână, motiv pentru care turiștii nu ar trebui să se îngrijoreze.

Apa Mării Negre este sărată, motiv pentru care unele concentrații ale unor bacterii pot fi mai mari.  Patronatul RESTO Constanța și Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România a transmis, în cadrul unui comunicat, faptul că nu există motive de îngrijorare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:53 - Nicu Ștefănuță, despre audierea TikTok din Parlamentul European: Rețelele au obligația de moderare a știrilor false și de rectificare. Ce este ilegal în offline este ilegal și în online (VIDEO)
15:47 - Alertă în Timișoara! S-a prăbuşit o bucată de tavan la Maternitatea Odobescu. Opt bebeluși au fost transferați la alt spital
15:39 - Victor Ponta: Nu o să votez cu doamna Lasconi. Cu cine votez, dacă votez, o să vă spun duminică / Alegători PSD și lideri de partid, cu o singură excepție, mi-au spus că nu ar vota-o
15:34 - Incendiile în blocuri, o amenințare mult mai mare iarna. Situația sistemelor de termoficare din București îi poate pune pe cetățeni în pericol
15:27 - Reacția fermă a lui Marcel Ciolacu, după declarațiile lui Alexandr Dughin: „România NU poate avea un viitor alături de Rusia! Eu am înțeles mesajul oamenilor și voi acționa ca atare”
15:16 - CJ Ilfov, detalii despre evenimentul „Acasă la Moș Crăciun – Glina”: „Redescoperim magia Crăciunului împreună”
15:15 - Biserica Ortodoxă Română nu reușește să apere creştinismul de curentul New Age promovat de Călin Georgescu și soția sa
15:12 - Federația Română de Fotbal va contesta la TAS deciziile luate de UEFA în meciul cu Kosovo. România a fost dur sancționată
15:07 - Ștefan Pălărie (USR): Toată lumea este îngrijorată. Mobilizarea asta pe care eu o resimt este enormă pentru că miza este enormă. Discutăm despre est și vest (VIDEO)
14:52 - Facturile la gaze ar putea crește cu 150 de lei pe lună de la 1 ianuarie 2025