Apă cu porția în unele localități din România. Zonele afectate când afară sunt temperaturi de 40 de grade

Apă cu porția în unele localități din România. Zonele afectate când afară sunt temperaturi de 40 de grade
Sursa foto: Profimedia

Apa a devenit un lux în perioadele toride chiar și în România. Atunci când afară sunt 40 de grade Celsius, 300 de localități primesc apă cu porția, având în vedere că rezervele sunt pe ducă. Multe persoane au început să se spele la lighean și să gătească noaptea.

300 de localități din România primesc apă cu porția, în timp ce afară sunt 40 de grade Celsius

„La reţea avem apă cu restricţii. Ne mai oprim în găleţi. La fântână e puţină, dar avem să udăm în solar. Pentru că nu avem apă la baie ne mai spălăm cu apă din sticle, cu apă din găleţi, ca să te răcoreşti cumva”, a declarat un cetățean din Dăbuleni, Dolj, unde rețeaua centralizată este oprită aproape toată ziua.

Apa este oprită și în Craiova și alte cinci localități pe timpul nopții.

„20 Apa din reţelele publice este apă pentru băut, pentru gătit şi pentru spălat. Nu este pentru udatul grădinilor, solariilor, pentru agricultură”, a declarat Alin Șuiu, directorul Companiei de Apă Oltenia, scrie Observator.

O situație asemănătoare are loc și la Bocsig, în Arad, unde localnicii stau la coadă la singurul puț din centrul comunei pentru a-și umple bidoanele. 291 de localități din toată țara au restricții de apă, iar cele mai multe sunt în Botoșani, Iași și Vrancea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`