Apă cu arsenic în localitatea Mănești din Prahova. Primăria a anunțat abia după 8 zile (VIDEO)

Apă cu arsenic în localitatea Mănești din Prahova. Primăria a anunțat abia după 8 zile (VIDEO)
Foto: Pixabay

În localitatea Mănești din Prahova, apa de la robinet e contaminată cu arsenic. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a avertizat populația să nu consume apă nici măcar fiartă, informează B1 TV în cadrul Știrilor prezentate de Irina Petraru.

Problema mai mare e că inspectorii DSP au depistat arsenicul în apă în urmă cu o săptămână, dar localnicii au fost informați de Primărie abia acum.

Apă cu arsenic în Mănești, Prahova

DSP Prahova a anunțat că în toate sursele de alimentare cu apă pe raza comunei Mănești au fost depistate valori depășite ale arsenicului. În acest context, locuitorii sunt avertizați să nu consume sub nicio formă apa, nici măcar fiartă, deoarece arsenicul e un metal greu, extrem de periculos, care nu se distruge prin fierbere.

Deocamdată nu se cunosc cauzele care au dus la contaminarea apei cu arsenic.

Localnicii din Mănești au aflat după o săptămână că apa e contaminată cu arsenic

Problema mai gravă e că documentul publicat joi pe pagina de Facebook a Primăriei Mănești arată că avertismentul transmis de operatorul de apă a fost înregistrat acum opt zile:

Autoritățile locale din Mănești au transmis că pun la dispoziția localnicilor cuburi cu apă potabilă: „Au fost amplasate pe domeniul public ,cuburi cu apa potabila,pana la remedierea problemelor apărute la calitatea apei. Va rugam respectați recomandările făcute de SC Hidro Prahova. Multumim !!!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`