Anunțul unei companii aeriene: Vaccinul anti-COVID, obligatoriu pentru călătoria cu avionul

Anunțul unei companii aeriene: Vaccinul anti-COVID, obligatoriu pentru călătoria cu avionul
foto: Pixabay

Potrivit anunțului directorului companiei aeriene australiene Qantas, pasagerii curselor efectuate de acest operator de zbor vor trebui să demonstreze că au fost vaccinați împotriva COVID-19 pentru a urca la bord.

Vaccinul anti-COVID, obligatoriu pentru călătoria cu avionul

Șeful operatorului aerian, Alan Joyce, a declarat că „aceasta va fi o necesitate” atunci când vaccinurile vor fi disponibile, relatează BBC.

Într-un interviu acordat luni rețelei australiene Nine, Joyce a precizat că Qantas caută modalități de a-și schimba termenii și condițiile pentru pasagerii internaționali, în condițiile în care industria aeronautică, puternic afectată de restricțiile de călătorie, analizează modalitățile de a merge mai departe.

„Vom solicita oamenilor să se vaccineze înainte de a putea urca în aeronaval. Pentru pasagerii internaționali care ies și pentru oamenii care părăsesc țara credem că este o necesitate”, a declarat acesta.

După 138 de zile în care circulaţia dintre cele două state australiene a fost oprită, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, frontierele dintre Victoria şi New South Wales, ce cuprind populaţiile cele mai mari din ţară, s-au redeschis.

Lângă aeroportul din Sydney, capitala statului New South Wales, mai exact pe plaja Bondi, oamenii salutau pasagerii la aterizarea primelor avioane venite de la Melbourne, capitala statului Victoria. Înainte de pandemia de coronavirus, ruta aeriană între cele două metropole era a doua din lume ca trafic.

Deși statul Victoria s-a aflat centrul celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus din Australia, iar statul a aplicat măsuri stricte de interzicere a circulaţiei (celor 4,9 milioane de locuitori din Melbourne li s-a cerut să nu iasă din locuinţe timp de 112 zile) după ridicarea restricţiilor, la sfârşitul lui octombrie, nu s-a mai raportat niciun caz de COVID-19, pentru prima data în 5 luni.

„Există un anumit optimism, chiar încredere”, a spus premierul într-o conferință de presă, mulțumind concetățenilor care „au făcut o treaba excelență, ceea ce înseamnă că, în timp ce multe orașe din lume se așteaptă o iarnă mortală, noi, la Melbourne și în peste tot în Victoria suntem într-o situație bună pentru o vară sigură din punct de vedere al COVID și un 2021 normal”.

Comisia Europeană, ajutor de 4,4 milioane de euro pentru operatorii aeroporturilor regionale din România

În încercarea de a limita răspândirea pandemiei de SARS-CoV-2, începând cu data de 16 martie, autoritățile au decis suspendarea graduală a majorităţii zborurilor comerciale către şi dinspre România, fapt ce a determinat companiile aeriene care operează pe aeroporturile regionale româneşti să își reducă gradual cursele aeriene, până la oprirea totală a operaţiunilor lor, în 25 martie 2020, până în 17 iunie 2020.

Operaţiunile de trafic aerian au început să fie reluate din iulie 2020.

Recent, Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de 21,3 milioane de lei (aproximativ 4,4 milioane de euro), pentru a compensa operatorii aeroporturilor regionale pentru pagubele suferite din cauza pandemiei de coronavirus, se arată într-un comunicat publicat de Executivul comunitar.

Conform schemei de ajutor, de care vor beneficia operatorii aeroporturilor româneşti cu un trafic anual de pasageri între 200.000 şi trei milioane, se vor putea compensa acele aeroporturi pentru pierderile nete suferite în perioada 16 martie – 30 iunie 2020, din cauza măsurilor restrictive asupra serviciilor de transport aerian intern şi internaţional implementate de România şi de alte ţări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI