Anunț important pentru românii cărora li s-a majorat pensia în urma recalculării. Sergiu Bîlcea (PNL): “Vor continua să beneficieze de o majorare de la 1 ianuarie, în raport cu inflația pe anul 2023″ (VIDEO)

Anunț important pentru românii cărora li s-a majorat pensia în urma recalculării. Sergiu Bîlcea (PNL): “Vor continua să beneficieze de o majorare de la 1 ianuarie, în raport cu inflația pe anul 2023 (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Compania Naţională Poşta Română

Deputatul PNL, Sergiu Bîlcea, a spus în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, faptul că pensionarii care au beneficiat deja de o majorare, vor continua să beneficieze de o majorare și de la 1 ianuarie, în raport cu inflația pe anul 2023.

„Suma necesară există. Ea a fost transferată de Ministerul de Finanțe către Ministerul Muncii”

“Trebuie să spunem că inflația, la 1 ianuarie, care va fi luată în considerare, va fi la nivelul anului 2023, iar cei care au în acest moment o pensie care nu este, să spunem, majorată, ei vor rămâne la aceeași sumă și nu vor beneficia de această majorare cu inflația.

Deci toți cei care au beneficiat de o majorare, vor continua să beneficieze de o majorare de la 1 ianuarie, în raport cu inflația pe anul 2023. Ceilalți vor primi în plată pensia pe care o au în acest moment, iar până își vor clarifica situația, vor primi pensia în plată din acest moment. Eu cred că acesta este mesajul pe care trebuie să îl spunem.

Un alt mesaj important, care nu s-a discutat mult în această perioadă, este cel legat de sumele necesare pentru majorarea acestor pensii. Suma necesară există. Ea a fost transferată de Ministerul de Finanțe către Ministerul Muncii și nu există probleme legate de sumele necesare pentru 2024. La fel, construcția bugetului pentru 2025 trebuie să prevadă pe tot anul atât majorările din acest an, dar și această majorare raportată la inflația pe anul 2023, care va fi luată în considerare la 1 ianuarie 2025”, a explicat Bîlcea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`