Anul școlar nu va fi înghețat. Precizările Ministrului Educației (VIDEO)

Anul școlar nu va fi înghețat. Precizările Ministrului Educației (VIDEO)

Anul școlar nu va fi înghețat, a anunțat, sâmbătă, ministrul Educației, Monica Anisie. Totul, în condițiile în care, în România, cursurile sunt suspendate încă de la începutul lunii martie, ca măsură impusă de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus în rândul populației. De atunci, cei mai mulți dintre elevi fac cursurile online sau în sistem de teleșcoală.

”Sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar. Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură”, a declarat ministrul Educației, la Antena 3, subliniind că întreaga societate trece printr-o situație extrem de dificilă.

„Cred că și educația reprezintă, în aceste momente, un sector în care lucrurile nu stau tocmai bine pentru că școlile și universitățile și-au prelungit cursurile”, a mai spus Anisie.

Totodată, ministrul Educației a ținut să precizeze că măsura suspendării cursurilor va fi menținută până în momentul în care autoritățile vor considera că elevii, studenții și profesorii pot reveni în școli și universități în condiții de siguranță.

”În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”, a subliniat Monica Anisie.

Monica Anisie: Informați-vă din surse oficiale!

În urmă cu câteva zile, ministrul Educației făcea apel la elevi, studenți și profesori să se informeze doar din surse oficiale și să nu se lase manipulați de știrile false. Într-un mesaj publicat pe Facebook, Anisie le-a cerut acestora să aibă încredere în autorități și a promis că, în scurt timp, Ministerul Educației va anunța ce se va întâmpla cu examenele naționale și cu susținerea licenței, disertației, titularizării și examenelor pentru gradele didactice.

”Fiți atenți că în spațiul public circulă tot felul de știri false! Nu vă lăsați manipulați și informați-vă din surse oficiale! (…) Cum bine se știe, toate acestea depind de evoluția pandemiei cu COVID-19!! (…) Vă propun să ne asigurăm că suntem în siguranță și sănătoși!”, scria atunci Monica Anisie, pe Facebook.

Cursurile au fost suspendate din 11 martie

Cursurile au fost suspendate în învățământul preuniversitar începând din data de 11 martie. Măsura a fost anunțată de premierul Ludovic Orban pe 9 martie, la câteva zile după ce a fost confirmat primul caz de COVID-19 din România. Apoi, rând pe rând, și instituțiile de învățământ superior au anunțat că își suspendă cursurile.

Inițial, autoritățile au anunțat că suspendarea cursurilor se menține până la data de 22 martie. Între timp, însă, cazurile de coronavirus au început să se înmulțească de la o zi la alta, iar președintele Klaus Iohannis a instituit starea de urgență pe teritoriul României, la data de 16 martie, pentru o perioadă de 30 de zile.

Ulterior, Monica Anisie a anunțat că va solicita prelungurea suspendării cursurilor și după data de 23 martie.

Peste 3.600 de cazuri de COVID-19, în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, că, la nivel național, au fost confirmate 3.613 de cazuri de infecție cu COVID-19. Este vorba despre 430 de noi cazuri de îmbolnăvirefață de raportarea făcută vineri, la ora 13.00.

119 pacienți sunt internați la ATI, iar bilanțul deceselor a ajuns la 140.

În continuare, cel mai afectat județ este Suceava, cu 967 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.Urmează municipiul București, cu 550 de cazuri.

Ministrul Educației, despre înghețarea anului școlar

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)