ANSVSA: Există suficiente stocuri de alimente pentru a satisface cerințele populației

ANSVSA: Există suficiente stocuri de alimente pentru a satisface cerințele populației

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) precizează că stocurile de produse alimentare sunt suficiente pentru a satisface nevoile cetățenilor, în contextul epidemiei de coronavirus.

Reprezentanţii industriei alimentare au asigurat că există stocuri suficiente de materie primă și că producția se desfășoară în ritmul și parametrii normali.

Din punctul de vedere al operatorilor din industria alimentară, capacitatea de producție a acestora este mai mare decât cererea actuală.

“Discuții referitoare la stocurile de produse alimentare au avut loc și cu reprezentanții Marilor Rețele Comerciale, care au asigurat, la rândul lor că există stocuri suficiente de produse alimentare și că magazinele se aprovizionează în permanență. Marile magazine funcționează cu un stoc de rulaj, iar, în funcție de cererea zilnică, își ajustează stocurile și producția.

În momentul de față, la operatorii economici din domeniul alimentar și pe platformele logistice ale marilor magazine, există cantitățile necesare acoperirii solicitărilor de alimente din ultima perioadă.

ANSVSA este în permanentă legătură cu reprezentanții acestor entități și monitorizează producția și comerțul cu alimente pe fiecare verigă a lanțului alimentar”, se precizează într-un comunicat de presă.

Totodată, ANSVSA menționează că în cazul fermelor comerciale, acestea asigură cele mai bune măsuri de biosecuritate menitesă împiedice atât pătrunderea agenților patogeni care afectează animalele, cât și pe cei care afectează omul. Prin acest plan de măsuri, fermierii asigură continuitatea livrării de animale către abatoare pentru sacrificare și a necesarului zilnic de carne proaspătă.

Anunțul ANSVSA vine în contextul în care speriați de epidemia de coronavirus care se extinde cu repeziciune și în România, populația a dat năvală în marile magazine, pentru a-și face provizii, pregătindu-se astfel pentru cel mai sumbru scenariu.

Bucureștenii au golit rafturile cu produse de igienizare, dar și pe cele cu alimente, mai ales din cele congelate și neperisabile, precum făina, uleiul, zahărul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`