ANPC vine cu recomandări pentru evitarea capcanelor de Black Friday: „Gratis este doar cașcavalul din cursa de șoareci”

ANPC vine cu recomandări pentru evitarea capcanelor de Black Friday: „Gratis este doar cașcavalul din cursa de șoareci”
Foto: Pixabay.com

În timp ce se apropie Black Friday, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) ne aduce aminte cât de important este să fim vigilenți în timpul acestor mari reduceri de prețuri. Directorul general al ANPC, Paul Anghel, subliniază că pentru a profita de ofertele avantajoase și a evita capcanele, consumatorii ar trebui să se informeze și să acorde atenție detaliilor, relatează Ziare.com.

„Reducerile mari de preţ, într-o anumită perioadă, sunt binevenite atât pentru consumatori, cât şi pentru operatorii economici. Pentru a beneficia de aceste reduceri şi a le fi respectate interesele economice, consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze şi să acorde atenţie tuturor detaliilor, în special în perioada marilor reduceri de preturi, cum este Black Friday”, a transmis Paul Anghel vineri, 3 noiembrie, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

ANPC: Recomandări importante pentru a vă proteja în timpul cumpărăturilor de Black Friday

Creați o listă și verificați prețurile

Pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune oferte, creați o listă cu produsele pe care doriți să le cumpărați și verificați prețurile actuale ale acestora. Acest lucru vă va ajuta să evaluați corect reducerile.

Verificați stocul

Stocul poate fi epuizat rapid, mai ales în timpul Black Friday. Asigurați-vă că produsul dorit este disponibil în stoc înainte de a face cumpărături.

Verificați prețul integral

Asigurați-vă că prețul afișat include toate taxele, inclusiv TVA. Uneori, comercianții pot omite aceste detalii.

Costul de livrare

Dacă cumpărați online, verificați costul de livrare. Acesta poate afecta valoarea reală a reducerii.

Verificați coșul de cumpărături

Dacă comandați online, asigurați-vă că prețul fiecărui produs din coșul de cumpărături este același cu prețul redus indicat la alegerea produsului.

Contactați comerciantul

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, contactați comerciantul prin telefon pentru a obține informații suplimentare cu privire la produs, serviciile post-vânzare sau condițiile de livrare. Răspunsul comerciantului poate dezvălui seriozitatea acestuia.

Comercianții sunt obligați să furnizeze informații complete despre produse, inclusiv datele de identificare, caracteristicile esențiale, prețul cu toate taxele, costurile de livrare, modalitățile de plată și de livrare, durata valabilității ofertei și drepturile consumatorilor.

Citiți recenziile online

Citiți recenziile produselor oferite online. Acestea pot oferi informații despre calitatea produselor și seriozitatea comerciantului.

Prin urmarea acestor recomandări, puteți face cumpărături de Black Friday în siguranță și vă puteți proteja de capcanele reducerilor false. În cele din urmă, vă veți bucura cu adevărat de achizițiile dumneavoastră  fără surprize neplăcute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`