ANPC, controale drastice la restaurantele din zonele turistice. Alimente expirate şi gândaci găsite de inspectori / S-au aplicat amenzi de 8 milioane de lei

ANPC, controale drastice la restaurantele din zonele turistice. Alimente expirate şi gândaci găsite de inspectori / S-au aplicat amenzi de 8 milioane de lei
Inquam Photos / Octav Ganea

Restaurantele din zonele turistice au fost găsite cu alimente expirate, mâncare pe jos și probleme de igienă înaintea sărbătorilor. Hotelurile au avut camere neglijate, cu mobilier deteriorat și lenjerii murdare. Autoritățile au lăudat pensiuni care, în premieră, au remediat problemele, deși au fost amendate anterior.

ANPC, controale la restaurantele din zonele turistice

Alimentele expirate, lipsa etichetelor și depozitarea direct pe podea au fost descoperite de către inspectori în bucătăriile unor hoteluri și restaurante, scrie Observator News.

Resturile alimentare erau aruncate négligent în colțurile încăperilor, creând un mediu propice pentru apariția insectelor. În plus, congelatoarele în care erau depozitate preparatele prezentau murdărie și rugină.

Produse alimentare în valoare de aproape 400.000 de lei au fost retrase de la vânzare.

„Eu am numit-o nesimţire comercială, în sensul în care chiar dacă au fost sancţionaţi în trecut nu înţeleg să remedieze nimic, pretinzând că turismul nu mai functionează ca în anii de demult şi atunci sursa veniturilor nu le permite.”, a declarat Horia Constantinescu, şeful ANPC.

Amenzi în valoare de aproape 8 milioane de lei

Camerele unor hoteluri deveniseră focare de infecție pentru turiști, prezentând asternuturi neglijate, igienă precară și un exces de praf.

„Şocant este să găsim în continuare alimente cu termenul de durabilitate minimală depăşit cu câteva luni de zile, să constatăm că în camerele structuri de cazare există în continuare prosoape probabil de la momentul construirii acestor stabilimente.”, a mai adăugat şeful ANPC.

În ultimele două săptămâni, au fost verificați peste 1.200 de operatori economici în diverse zone precum Bucovina, Maramureș, Valea Prahovei, Băile Felix și Băile Herculane. Au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 8 milioane de lei.

Administratorii hotelurilor, sancționați în trecut, au învățat lecția și s-au asigurat că totul este în regulă înainte de sosirea turiștilor în acest an. Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor va efectua controale până pe 10 ianuarie în continuare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`