ANPC a suspendat activitatea mai multor multe magazine Lidl din Iași. Horia Constantinescu, pe B1 TV: Pare-se că în ultimii ani operatorii economici au crezut că lucrurile pot fi făcute de mântuială (VIDEO)

ANPC a suspendat activitatea mai multor multe magazine Lidl din Iași. Horia Constantinescu, pe B1 TV: Pare-se că în ultimii ani operatorii economici au crezut că lucrurile pot fi făcute de mântuială (VIDEO)
Inquam Photos / Octav Ganea

Mai multe magazine au fost închise de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor din cauza unor nereguli grave. În doar 24 de ore, în Iași, a fost suspendată activitatea a patru magazine Lidl și au fost date amenzi usturătoare pentru proprietarii acestor unități, a relatat Aneta Sângeorzan, marți, la Știrile B1 TV.

Ce a spus Horia Constantinescu, pe B1 TV, despre controalele ANPC și despre acțiunea din zona Moldovei

Președintele ANPC a vorbit, pe B1 TV, despre controalele efectuate de ANPC și despre neregulile depistate.

„Avem mai multe comandamente, cea mai mare parte dintre ele se vor încheia în cursul acestei săptămâni, vorbim de zona Bucovina, Maramureș, Clisura Dunării, litoral, Dobrogea, în sensul Deltei Dunării, și comandamentul de la munte, din Valea Prahovei, Brașov, până în Sibiu. Acțiunea vizează în primul rând dorința de a reașeza pe piață operatorii economici, pare-se că în ultimii ani aceștia au crezut că lucrurile pot fi făcute și de mântuială sau superficial, or noi vrem să transmitem un mesaj de fermitate. Ne dorim să îi putem corija în așa fel încât, totuși, turismul să nu aibă de suferit”, a spus oficialul.

„Iată că în absolut aproape toate în stațiunile, astăzi, întâlnim magazine aparținând marilor lanțuri comerciale, ceea ce înseamnă că și acestea ar trebui evaluate într-o manieră similară cu cea pe care o administrăm, să spunem, celor din turism”, a continuat el.

Întrebat despre controalele din zona Moldovei, președintele ANPC a precizat: „Este vorba de o acțiune ce s-a întins pe mai multe zile, centralizată și comunicată în cursul acestei zile. Vorbim de magazine aparținând celor mai mari lanțuri comerciale din țara noastră. Ne așteptam ca, fie că vorbim de Iași sau de oricare altă regiune, învățând din experiența colegilor sancționați în zona București sau Prahova, aceștia să aibă un rol activ și să elimine deficiențele constatate la colegii lor, dar iată că acest lucru nu s-a întâmplat și din nou am fost nevoiți să oprim temporar prestarea de servicii, să aplicăm sancțiuni”.

„Ne așteptăm la un moment dat aceștia să înțeleagă că exigențele, indiferent de dimensiunea mărcii, totuși, trebuie respectate”, a adăugat Horia Constantinescu.

Referitor la neregulile constatate, șeful ANPC a spus: „În primul rând, ca de obicei, iată că rafturile frigorifice prezintă o urmă de rugină și lipsă de igienă. Vitrinele de congelare aveau temperaturi cu mult peste temperatura recomandată de producători și inscripționată pe ambalajele produselor. În afară de această situație, și aici mă refer de zona de contact direct consumator, spațiile de depozitare ale magazinelor, lucruri care nu sunt văzute de consumator, de asemenea, trebuiau să fie reevaluate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`