ANPC a dat amenzi de 172.000 de lei mai multor operatori economici. Printre ei, și OMV Petrom

Publicat: 23 12. 2022, 20:14
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 172.000 de lei mai mulţi operatori economici pentru încălcarea legislației în vigoare. Printre aceștia se numără SC Hervis Sports and Fashion SRL, Agrana România SRL şi SC OMV Petrom Marketing SRL.

Comisarii ANPC au dat amenzi de peste 170.000 de lei

În ultima perioadă, comisarii ANPC au făcut controale la operatori economici importanţi din diferite domenii. Verificări au fost la SC Hervis Sports and Fashion SRL, Agrana România SRL şi SC OMV Petrom Marketing SRL, dar și la alți operatori.

„Pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat diverse sancţiuni, după cum urmează: amenzi contravenţionale în valoare totală de 172.000 lei, două avertismente, oprirea definitive de la comercializarea a produselor neconforme (măsură în care este inclusă şi interzicerea introducerii pe piaţă şi a comercializării jucăriilor neconforme), propunerea şi emiterea de decizii de încetare a practicii comerciale incorecte”, a transmis ANPC, într-un comunicat citat de Agerpres.

Ce nereguli au găsit comisarii ANPC:

  • lipsa traducerii în limba română a diverselor informaţii de pe eticheta produselor,
  • indicarea echivocă a preţurilor suplimentelor alimentare comercializate,
  • nerespectarea informărilor caracteristice promoţiilor, respectiv neprecizarea tipului de reducere şi a perioadei de desfăşurare a acesteia,
  • existenţa unor practici comerciale incorecte.

În cazul Hervis Sports and Fashion SRL au mai fost constatate încălcarea diligenţelor profesionale şi practici incorecte în campaniile de marketing.

Totodată, ANCP mai susține că OMV Petrom Marketing SRL a indus în eroare consumatorii referitor la achiziţia de carburanţi.

La Agrana SRL, comisarii au constatat practica înşelătoare de ambala zahărul în pungi de hârtie sau de polietilenă de 1 kg, pe ambalaje fiind inscripţionată menţiunea „Origine din UE şi din afara UE”, fără a fi declarat ingredientul primar din care este obţinut zahărul – sfeclă de zahăr şi/sau trestie de zahăr.