ANM, prognoză specială pentru București. Cum va fi vremea sâmbătă

ANM, prognoză specială pentru București. Cum va fi vremea sâmbătă
Sursa foto: captura B1 TV

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru Municipiul București valabilă în intervalul 16 – 18 august, ora 9:00.

Cum va fi vremea sâmbătă în București

Astfel, potrivit ANM, valul de căldură va persista, va fi în continuare caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 37…39 de grade, iar cea minimă de 20…21 de grade.

ANM a prelungit Codul roșu de caniculă

Amintim că, ANM a prelungit Codul roșu de caniculă. Acesta va fi valabil și sâmbătă, 17 august.

Astfel, sâmbătă, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade și izolat de 40 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest.

Valul de căldură va persista sâmbătă, 17 august, în sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar minimele, de 20…22 de grade, vor caracteriza o noapte tropicală.

Valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a țării și sâmbătă. În centrul și nordul Crișanei, Maramureș, Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei și sud-vestul Dobrogei temperaturile maxime vor fi în general de 34…37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

Local minimele vor fi de 18…20 de grade.  

ANM precizează că, în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`