ANM, prognoză pentru luna august. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

ANM, prognoză pentru luna august. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Foto simbol: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat estimările pentru următoarele patru săptămâni, dar a precizat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu sunt prognozate în această analiză.

Prognoza pentru 31 iulie – 7 august

ANM spune că temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice săptămânii în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi, în general, apropiate de cele normale.

În cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice, regimul pluviometric va fi excedentar.

Cum va fi vremea în săptămâna 7 – 14 august

Meteorologii se așteaptă la temperaturi mai scăzute decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice și centrale. În rest, valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

În general, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Starea vremii în săptămâna 14 – 21 august

Potrivit ANM, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru săptămâna menționată, în cea mai mare parte a României.

Meteorologii estimeză că regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Ce spun meteorologii despre săptămâna 21 – 28 august

În general, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai ridicate în cele sudice.

La nivel de precipitații, cantitățile ar urma să fie în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`