Vremea se răceşte considerabil în toată ţara. Meteorologii au emis coduri galbene și portocalii. Unde ninge

Vremea se răceşte considerabil în toată ţara. Meteorologii au emis coduri galbene și portocalii. Unde ninge

Meteorologii au emis trei coduri galbene și unul portocaliu și avertizează că vremea se va răci considerabil în România în următoarea perioadă. La munte, în centrul, nordul şi nord-estul ţării sunt aşteptate ninsori.

Potrivit unei informări meteorologice, până pe 25 martie, ora 18.00, vremea se va răci accentuat, va ninge sau se vor produce precipitații mixte, se va depune un strat de zăpadă și se vor manifesta intensificări ale vântului.

„Vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol”, transmite ANM.

Până pe 23 martie, ora 02:00, este valabil un cod galben de ninsori moderate cantitativ și viscol pentru zona Carpaților Orientali și în Carpații Meridionali. Aici va ninge moderat și vântul va avea intensificări temporare, mai ales în zona înaltă, cu viteze de 60….70 km/h. Din acest motiv, vizibilitatea va fi scăzută.

În perioada 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00, e valabil un cod galben de intensificări ale vântului și precipitații mixte pentru Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei. Aici vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

Carpații Orientali, Munții Apuseni, sudul Transilvaniei sunt zonele vizate de un alt cod galben valabil în perioada 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00. Aici, temporar va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. În zona montană înaltă rafalele de vânt vor depăși 70…90 km/h.

Codul portocaliu e valabil în intervalul 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00. Ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și viscol se vor manifesta în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali.

„ În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, a mai explicat ANM.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`