ANM, mesaje de vreme severă. Cod galben de instabilitate atmosferică în 14 județe

ANM, mesaje de vreme severă. Cod galben de instabilitate atmosferică în 14 județe
Sursa foto: Freepik

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări Cod galben de instabilitate atmosferică pentru diferite zone ale țării.

Cod galben de averse

Mai exact, marți, 10 septembrie, între orele 10 și 21,  în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse însemnate cantitativ. Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Cod galben de instabilitate atmosferică

Ulterior, începând de marți, ora 21, până miercuri, ora 15,  în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Județele afectate sunt: Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea și Municipiul București.

Totodată, începând de marți, ora 10, până joi, ora 10, temporar va ploua în toată țara. Vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`