ANM | Codul galben de vijelii, grindină și ploi torențiale a fost prelungit. Acestea sunt județele vizate (FOTO)

ANM | Codul galben de vijelii, grindină și ploi torențiale a fost prelungit. Acestea sunt județele vizate (FOTO)
FOTO: Pixabay.com

Nu vom scăpa de ploi nici în zilele care urmează. Meteorilogii nu ne aduc vești bune nici de data aceasta. Codul galben de furtuni și grindină a fost prelungit până pe 11 iunie, la ora 10:00. Zonele în care vor fi perioade cu instabilitate atmosferică acceantuată sunt Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Muntenia și Moldova, precum și zonele montane.

Cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale

Atenționarea meteorologică de cod galben va intra în vigoare de miercuri, 10 iunie, ora 12:00 li va ține până joi, 11 iunie, ora 10:00.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

În aceste zone, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

(Sursa Foto: ANM)

Vreme instabilă până la finalul săptămânii, în majoritatea regiunilor României

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare privind manifestări de instabilitate atmosferică, în intervalul 10 iunie, ora 09:30 – 12 iunie, ora 23:00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…35 l/mp.

Prognoza meteo în București. Sunt așteptate ploi și vijelii

Meteorologii anunță instabilitate atmosferică în Capitală începând de miercuri, ora 09:30, până vineri, ora 23:00.

În special din orele serii de miercuri (10 iunie) vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea mai ales caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă înregistrate (îndeosebi în intervale scurte de timp) vor depăși 15…20 l/mp. În ceea ce privește temperatura maximă, aceasta va scădea treptat de la valori de 29…30 de grade miercuri (10 iunie) spre valori în jurul a 26 de grade pe parcursul zilelor de joi (11 iunie) și vineri (12 iunie).

Furtunile au făcut prăpăd în weekend trecut. Grindina a distrus culturile agricole

Furtunile au făcut prăpăd în vestul ţării. Căderile de grindină au distrus culturile agricole din mai multe judeţe. Oamenii au privit neputincioşi cum bucăţile mari de gheaţă distrug totul în calea lor şi spun că nu au mai văzut niciodată aşa ceva.

La Buteni, în Arad, o ploaie cu grindină de dimensiuni mari a acoperit în câteva minute curţile oamenilor cu un strat de gheaţă. Mai multe culturi agricole au fost distruse în totalitate, spre totala nemulțumire a oamenilor care au investit timp și bani în munca lor.

O furtună puternică a lovit şi la Tășnad, un oraș din județul Satu Mare. Oamenii au fotografiat bucăţile de grindină, unele cât un ou de găină şi au postat imaginile pe reţelele sociale.

Şi în Timiş, ploile cu grindină şi vijeliile au făcut ravagii. Mai multe judeţe din vestul ţării s-au aflat sub avertizare cod portocaliu de vreme rea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`