Fenomene extreme în următoarele zile. Avertizarea meteorologilor: Ploi torențiale, vijelii și grindină în cea mai mare parte a țării / Prognoză specială pentru București

Fenomene extreme în următoarele zile. Avertizarea meteorologilor: Ploi torențiale, vijelii și grindină în cea mai mare parte a țării / Prognoză specială pentru București
Sursa: Pixabay

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de duminică, ora 15.00, până miercuri ora 09.00 dimineața. Vremea în cea mai mare parte a țării va fi caracterizată de averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Aceste fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp, mai transmite ANM..

Vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni.

La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul bate în rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

Nici Capitala nu va fi ferită de vremea rea. În următoarele trei zile, vor fi ploi torențiale, vijelii, fulgere și grindină, anunță meteorologii.

Din după-amiaza zilei de duminică 5 mai și până în dimineața zilei de 8 mai, se vor produce averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină. Izolat se vor acumula peste 30…35 l/mp.

În zilele de duminică (5 mai) și de luni (6 mai) temperatura maximă va fi de 21…23 de grade, iar luni dimineața se vor înregistra 12…13 grade. Vremea se va răci începând de marți, astfel încât dimineața se vor înregistra în jur de 10 grade, după-amiaza 11…13 grade, iar miercuri dimineața 6…7 grade.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim aproape radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul